"Таємниця"

27 квітня в Ужгороді — презентація нової книги Юрія Андруховича "Таємниця"

 

27 квітня в обласному центрі Закарпаття в приміщенні Студентського центру дозвілля Ужгородського національного університету (Ужгород, вул.Мукачівська, 23) відбудеться презентація нової книги Юрія Андруховича "Таємниця". Організатор — Студентський Парламент УжНУ.

Відразу після виходу книги Юрій Андрухович відправляється в промо-тур 10 містами України, який стартує 4 квітня в Харкові, місті, де знаходиться видавництво Фоліо. "І треба ж, така випадковість, - зізнався Андрухович, - у моєму тексті згадується потяг, яким я одного разу вночі повертаюся, Ужгород-Харків, і наш тур починається в Харкові, а Ужгород - останнє місто".
Пропоную до Вашої уваги уривки з нового роману:
"Таємниця" Відтоді все й почалося: преферанс, вірші, безсоння, тисяча сигарет на ніч, продажні поети 60-х, шукання рими, сварки з приводу Сальвадора Далі або комунізму, ритуальне слухання в темряві Pink Floyd.
Зараз мені важливо сказати інше: ці художники з їхніми слайдами, німбами, плащами і платівками щоразу витягали мене з чергової біди… Я, майже несвідомо, перейняв від них абсолютне знання про те, що у світі, де так багато зовнішнього, насправді є невичерпні резервуари внутрішнього - і в цьому внутрішньому можна сяк-так протриматися все життя, наче хробак у яблуку.
Ні, насправді ми нічого нікому не вкладали в голови - все і так уже там сиділо. Можливо, ми просто відточували формулювання, не більше. Тобто були своєрідним секретаріатом. Роздруковували і розклеювали на парканах остаточні формулювання.
Загалом я вже тоді привчав себе до невловності, до того, аби бути всюди і ніде водночас, і щоб ніхто на світі не міг стверджувати, ніби по-справжньому знає мене.

 

08 квітня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Остап 2007-04-17 / 17:29:00

    Ну і правильно, давно пора провідати Закарпаття