Директор "Авангарду" не відає, хто будується на його території

Виправдання чи захист честі мундиру - приблизно так можна охарактеризувати прес-конференцію за участі директора ужгородського стадіону "Авангард" Сергія Петруса, котрий намагався спростувати закиди з сторони керівництва ФК "Закарпаття" про негативну роботу адміністрації.

 

За словами Сергія Петруса інформацію, яку опублікували в обласних газетах напередодні поєдинку "Закарпаття" з "Нафтовиком-Укрнафтою" щодо стану стадіону досить однобокі і не в повній мірі відображають реальний стан справ. (прим. про що можна говорити? достатньо піти та подивитися) "Петро Кушлик як головний тренер клубу не має права давати оцінку полю, це лише повинен робити інспектор Федерації футболу України, який і вирішує можна на ньому проводити матч чи ні, а цього разу газон отримав оцінку 4+, а не -1, як стверджував Кушлик за кілька днів до матчу" (прим. пан Петрусь неуважно читає. Про стан газону говорив Шіц Іван Тіборович). За інформацією керівника "Авангарду" футбольний клуб підписав договір користування інфраструтурою стадіону всього лише на 3 місяці. Відносно того як будуть складатися взаємостосунки стадіону з клубом після завершення цього періоду Петрус не прогнозує, але відмітив, що стадіон працюватиме у звичному режимі. За одну гру ФК "Закарпаття" за користування полем сплачує стадіону 1646 грн. "Це можна вважати, як допомогу клубу, бо за гру столичний стадіон "Олімпійський" бере 40 000 гривень" (прим. давайте порахуєм. "Олімпійсткий" вміщує приблизно 80000, а "Авангард" 12000. Різнися очевидна. Я вже не кажу про те, яка різниця в персоналі, та в рівні). Відносно того, що від продажу квитків прибуток отримує стадіон Петрус відмітив, що від реалізації вхідних квитків стадіон має не прибутки, а збитки, бо, за його словами, треба оплачувати їх виготовлення, платити зарплатню касиршам та контролерам, що й призводить до збитковості . Це дуже дивно, адже при вартості квитків 5 та 10 гривень на минулому поєдинку наповнюваність стадіону склала більше 5 тисяч чоловік, при місткості 10 тисяч. Правда, з цього приводу Сергій Петрус відмітив, що дані в ПФЛ про кількість глядачів подававав футбольний клуб і їх в реалії було значно менше (прим. При чому тут дані. Неозброєним оком було видно, що це реальні ціифри. Інша справа, що більша частина ходить на шару, та це питання Петруся, а не клубу). Жалівся він і на те, що клуб постійно порушує графік тренувань і саме через них не може видавати поле в оренду для інших футбольних колективів, зокрема ФК "Ужгородському" (грає у чемпіонаті області), керівництво котрого звенулося з пропозицією про оренду поля. Цікавим є й така деталь, що директор стадіону не відає, хто будується на 5 полі стадіону "Авангард", за його словами в нього нема документації відносно цього проекту. Дещо прояснив ситуацію начальник міського управління сім’ї, молоді та спорту Олег Муртазін: "Тут заплановано збудувати 3 басейни. Ми також домовилися з інвестором, що для спорсменів та дітей з фізичними вадами оплата за користування басейнами проводитиметься на пільгових умовах." - зауважив Муртазін.

На те, що клуб нібито власними силами допомагає готувати поле до матчів Петрус відмітив: "Жоден представник клубу і пальцем не ворухнув, щоб навести якийсь порядок на полі". Мабуть у Сергія Петровича коротка пам’ять, забув, що перед поєдинком проти луцької "Волині" у першому турі усі працівники клубу, навіть 72-річний Василь Турянчик лопатами розчищали поле від снігу.

Наразі, за словами Петруса, штат працвників "Авангарду" складає 38 чоловік. З міського бюджету цьогоріч стадіон отримав 100 тисяч гривень при потребі 1 мільйон, ще 80 тисяч стадіон заробляє шляхом комерційної діяльності, здаючи свої споруди в оренду.

Відносно того, що на стадіоні нема прес-центру за словами керівника винуватий клуб: "Я пропонував футбольному клубу взаємовигідні умови - за користування полем клуб відремонтує одне з підтрибунних приміщень і створить там прес-центр, але керівництво клубу від цього відмовилося" (прим. Цікаво чи на "Олімпійському" також нема прес-центру?). Мабуть, доведеться післяматчеві прес-конференції, котрі, до речі, у вищій лізі є обов’язкові, проводитимуться прямісінько на полі, а "Закарпаття", як відомо, прагне підвищитися в класі.

Сайт фан-клубу ФК "Закарпаття"

 

11 квітня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів