Словацькі Кошиці смакували закарпатськими варениками

Кошиці смакували нашими варениками Півроку тому було підписано угоду про співробітництво між Закарпатською областю та Кошицьким самоврядним краєм. І ось маємо перші наслідки такої співпраці.

 

У січні у Братиславі відбулася виставка ужгородських художниць Надії Пономаренко, Людмили Корж-Радько, Одарки Долгош та Олени Кондратюк у Братиславі. Відгуки були такі гарні, що Генеральний консул України у Пряшеві Євген Перебийніс запросив закарпаток показати своє мистецтво у другому за величиною місті Словаччини – Кошицях.

Тож днями там відбулася мистецька акція ,Нової форми” під таємничою назвою “Вареники з...”. Словаки та українці мали можливість не тільки причаститися малярством згаданих художниць, але й співом солістів Закарпатської обласної філармонії Марії Зубанич, Оксани Ільницької та української хору “Карпати” з Кошиць. А на десерт були славнозвісні вареники з різними начинками, які вже давно є нашою національною маркою у світі.


На фото: Оксана Гаврош, відомий український письменнник Словаччини Юрій Бача та Одарка Долгош під час акції “Вареники з...”.

Оксана ГАВРОШ, "Старий Замок "Паланок"-Мукачево.net

 

12 квітня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів