Угорщина підтримує ідею асоційованого членства України в ЄС

Угорщина підтримує ідею асоційованого членства України в ЄС і вважає нашу країну своїм стратегічним партнером, передає Інтерфакс-Україна.

 

Про це у вівторок, 1 червня, заявила спікер угорського парламенту Каталін Сілі на зустрічі в Будапешті зі своїм українським колегою Володимиром Литвином.
"Угорщина на всіх форумах доклада? зусиль для підтримки рішення про асоційоване членство України в ?С. Відповідність усіх законодавчих актів про вибори в Україні демократичним стандартам - це буде найкращий внесок українського парламенту в процес ?вроінтеграції України", - наголосилаКаталін Сілі.
"Я хочу підкреслити, що Україна для Угорщини ? стратегічним партнером і в тих нових умовах, у яких зараз існу? Угорщина як член ?вросоюзу", - сказала спікер.
За її словами, будучи членом ?С і виходячи з принципу розширеної ?вропи, Угорщина буде підтримувати Україну в її ?вропейських і ?вроатлантичних прагненнях. На думку угорського спікера, новим поштовхом для двостороннього співробітництва може стати, зокрема, подальша активізація транскордонного співробітництва, а також ідеї, закладені у спільну заяву глав парламентів України, Угорщині і Великобританії, яка була підписана 1 червня.

 

02 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів