"Бліц" довів, що тримає свою хвилю

На ужгородський "БЛІЦ" чекає чемпіонат світу

 


Щоправда, участь популярного ужгородського колективу в міжнародному змаганні кращих танцівників під питанням: талановитим дітям і юні бракує спонсорів для поїздки. Зате право на участь артисти заслужили. Нещодавно вони повернулися із Сум, де змагалися у відкритому чемпіонаті України, який є й відбірним на Кубок світу. У денс-форумі брали участь українські, російські, молдовські танцівники, західний регіон нашої держави представляв саме "Бліц".

За змаганням, організованим Сумським відділенням АСТУ (Асоціація сучасного танцю України), спостерігали італійські представники танцювальної еліти, французи, участь брали і російські "монстри" хіп-хопу. Вони й показали нову тенденцію сучасного виконавства: у жанрі хіп-хопу все повертається до американських витоків. Тож "Бліц", який у цьому напрямі ближчий до Європи, дослухається порад колег.

Успіхи наших очевидні: друге і третє місця у відповідних номінаціях, що дають колективу право брати участь у чемпіонаті світу, який відбудеться у травні в італійському місті Ріміні. Дістали запрошення і на відкритий кубок Білорусі з танцю та сценічного мистецтва. Найбільше поважне журі оцінило танці "Графіка" (це "бронза" у номінації "денс-шоу — дует") і "Город обмана" (друге місце у "денс-шоу — мала форма). Узагалі ж "Бліц" віз на змагання танці у стилі хіп-хоп: соло і дует та три "денс-шоу": для пари, малої форми й формації.

"Виступали не без остраху", — діляться "бліцівці". Справді, потужний і знаменитий російський колектив залишав ужгородцям мало шансів на перемогу. На успішності виступів могла позначитися і вимушена "провінційність" Закарпаття у навіть українських танцювальних течіях, адже регіон віддалений від центрів, які диктують моду в сучасному танці.

Утім, "Бліц" довів, що тримає свою хвилю і в його творчій майстерні народжуються оригінальні, сучасні та цікаві постановки. "Працюватимемо далі, на радість глядачам і собі", — обіцяє колектив, який тримає ніс за вітром танцювальної моди. Ну а вже цьогоріч від "Бліцу" слід чекати великого сюрпризу: нині за лаштунками колективу розробляється нова програма...

 

23 квітня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів