„ПТАХ” стане початком розвитку дитячого театру в Закарпатті

З 27 по 29 квітня в с. Нижнє Селище, Хустського району, Закарпатська область проходитиме І дитячий фестиваль театрального мистецтва "Птах" .

 

Цьогоріч з 27 по 29 квітня в Нижньому Селищі Хустського району відбудеться дитячий фестиваль театрального мистецтва „Птах”, орієнтований на дітей зі спеціальними потребами. Даний захід організовується за ініціативи Закарпатської асоціації місцевого розвитку.

Театр – це відображення душі, думок, ідей. Театр і актори оточують нас на кожному кроці. А діти – це театральна інтерпретація дійсності, яка перебуває на межі вигадки і реальності. Завдяки дітям дорослі з легкістю поринають в світ простоти і мистецтва, що виривається на поверхню усіма можливими шляхами. Проте сучасний розвиток нашого суспільства все більше і більше відриває нас від чарівного і життєнадихаючого мистецтва, і театру зокрема. Щоденні проблеми і колізії заважають долучитися до високого, заважають розвитку позитивного існування, відкидаючи можливість творчого розвитку особистості. Явище виїзду дорослого населення за кордон у пошуках кращого заробітку та відсутність виховання дітей - сьогоднішня реальність, яка з кожним днем стає все наростаючою кризою. Проте діти – це те покоління, яке і створить основу українського суспільства з усіма його характеристиками – і культурними, і національними.

Враховуючи особливості розвитку регіону, Закарпатська асоціація місцевого розвитку спільно з Комітетом медичної допомоги Закарпаття. відділом освіти Хустського РДА, Рівненською обласною організацією YMCA – ПТАХ та дитячим ігровим майданчиком „Равлик” (м.Київ) проводить цей фестиваль з метою привернути увагу громадськості до важливості та необхідності дитячого театру як способу побудови вільної особистості та громадянського суспільства.

Програма фестивалю розрахована на 3 дні. Протягом фестивалю відбудуться такі заходи: майстер-класи з розвитку креативності та технологій особистісного росту під керівництвом театральних педагогів з України, Польщі. Також глядачі та гості свята матимуть змогу насолодитися виступами дитячих театральних колективів „Чіга-Біга” (с.Нижнє Селище, Хустський район), „Не Плач” (м. Здолбунів, Рівненська область), „Ми” (м.Київ), "Театр юних чернівчан" (м. Чернівці) та дітей з Вільшанського будинку дітей-інвалідів. Власне саме діти як ніхто інший, потребують уваги і підтримки з боку суспільства.

Фестиваль є досить насиченим та різноманітним і вміщує різнопланові заняття, що зацікавлять як дітей, так і педагогів. Фестиваль є неформальною спробою поєднати серця і душі дітей та дорослих. проведення події такого характеру сприятиме обміну досвідом в організації студійної роботи, специфіки роботи з дітьми з особливими потребами та підвищенню активності молоді в соціально-культурній сфері.


У суботу, 28 квітня о 13.00 у Нижньому Селищі відбудеться прес-конференція організаторів І дитячого фестивалю театрального мистецтва "Птах". Просимо тих, хто бажає взяти участь, повідомити мейлом у прес-клуб, або надіслати SMS на мобільні тел.. працівників Ужгородського прес-клубу до 15.00 п’ятниці, 27 квітня.

 

27 квітня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. ОТРИВ 2007-06-01 / 19:22:00

    Ми хочемо висловити величезну подяку нашим волонтерам Інні та Владці!Ми вас дуже любимо, ВИ the best!цьомікі і привітик із Здолбунова!!!!