гурт "Гудаки" вирушає до Львова

Із 30 квітня по 6 травня у сусідньому Львові вже вп’яте відбудеться Міжнародний музичний фестиваль “Флюгери Львова”.

 

Із 30 квітня по 6 травня у сусідньому Львові вже вп’яте відбудеться Міжнародний музичний фестиваль “Флюгери Львова”. Серед інших у фестивалі візьме участь швейцарсько-закарпатський гурт "Гудаки".

Імпреза традиційно буде сповнена джазовою музикою, яка звучатиме в концертних залах, клубах і просто неба. Проте до свого першого ювілею “Флюгери” підготували й декілька приємних несподіванок. По-перше, цього разу фестиваль триватиме аж тиждень. Він стартує напередодні “довгих травневих вихідних”, у понеділок, на сцені Національного драматичного театру ім. М. Заньковецької концертом валторніста світового класу Аркадія Шилклопера в супроводі муніципального оркестру Leopolis.

Продовжуватиметься свято джазу та фолку на декількох концертних майданчиках, серед яких центральне місце посяде нововідкритий паб “Хмільний дім Роберта Домса”. Колишній пивзаводський “Золотий колос”, який іще добре пам’ятають кілька поколінь львів’ян, за задумом організаторів, тепер має стати осередком дегустації не лише хмільного напою, а й не менш витончених музичних делікатесів.

У новому клубі виступлять естонсько-український гурт “Свята Ватра”, що його заснував колишній “гайдамака” Руслан Трочинський, швейцарсько-закарпатські “Гудаки”, ізраїльсько-українська формація Anno Domini, запальні британці Julian Thomas and Friends, севастопольський Fusion Orchestra, найкращі львівські джазові колективи.

У насиченій програмі фестивалю виразно виокремлюються декілька основних сегментів. Перший із них організатор – Львівська міська рада – слушно характеризує як “Дні Європи на Флюгерах”. Триватимуть вони 30 квітня, 1 та 2 травня, коли на сцені театру ім. М. Заньковецької виступить іще одна “всеєвропейська зірка” фестивалю – сопілкар світової слави Ліндсей Девідсон із Шотландії. Фолковий настрій у тому ж тембрі продовжить виступ молдованина Штефана Негури, який уже встиг зачарувати львів’ян своєю грою на флейті Пана під час свого попереднього візиту до нашого міста. Штефан Негура, як і квартет Брії Блессінг і Джуліан Томас із друзями, виступатимуть у внутрішньому дворику Ратуші в суботу, 5 травня.

Нагадаємо, саме цього дня розпочнуть святкування Дня міста, тож невипадково й уже традиційно на нього припадає основна частина фестивалю. Завершаться “Флюгери Львова” в неділю виступами українських та інтернаціональних команд у дворику Ратуші та “Хмільному домі Роберта Домса”.
За словами начальника міського управління культури й туризму Андрія Сидора, на проведення фестивалю з міського бюджету виділили 60 тис. грн., хоча загальний кошторис імпрези значно перевершує цю суму. “Доповнити” його вдалося передовсім завдяки спонсорам.

Загалом же, на превелике здивування нового керівника культури міста, проектів до відзначення Дня Львова виявилося… менше, ніж виділених на них коштів. Аж 40 тис. грн. не знайшли належного застосування. Відтак пан Сидор закликає талановитих львівських митців активніше висловлювати свої ідеї та подавати власні цікаві проекти до Ратуші.

 

28 квітня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів