Cуперкубок Ужгородщини — у ФК "Великі Лази"!

У двобої зустрілися чемпіон Ужгородщини — ФК "Великі Лази" та володар кубка — "Сокіл" (Кінчеш). Минулого року ці команди вже грали між собою у зимовому кубку. Тоді фортуна була на боці команди "Сокіл", яка у фінальному поєдинку перемогла чемпіона ФК "В.Лази" з рахунком — 4:0.

 

Цього разу команда Йосипа Микуланинця прагнула будь-якою метою матчу-реваншу. Вже на перших хвилинах першого тайму команди обмінялися контрвипадами, та кількома небезпечними нагодами для взяття воріт.
У команді "Сокіл" на вістрі атаки небезпечно діяв гравець Жолт Батка. У "В.Лазах" виділявся Михайло Мотильчак. Також небезпечно кілька разів діяв і граючий тренер Йосип Микуланинець, колишній гравець київського "Динамо". Особливо запам’ятався сильно пробитий ним штрафний, який дивом упіймав воротар "Сокола" Сергій Таргонський. Дзвоник для гравців Великих Лазів пролунав уже на п’ятій хвилині матчу. Після стрімкого проходу правим флангом гравець "Сокола" Жолт Батка влучив у стійку воріт. А на 27 хвилині матчу після пробиття штрафного рахунок у матчі було відкрито. Це Іштван Пфайфер ефектним ударом у дальній кут воріт вивів "Сокіл" уперед — 1:0!
На стадіоні знову запахло сенсацією.
Здавалося, що знову, як минулого разу, гравці Кінчеша відберуть кубок у чемпіона з В.Лазів. Адже велика перевага була саме на боці "Сокола". Та під завісу першого тайму гравець "В.Лаз" Михайло Мотильчак подарував прихильникам Великих Лазів маленьку надію, впевнено зігравши на випередження. Після прострілу Євгена Шандора Михайло замкнув флангову передачу — 1:1.
У другому таймі команди обмінялися атаками й небезпечними ударами. Боротьба вирувала на кожному клаптику футбольного майданчику. Ніхто не хотів поступатися. Та оборонці обох команд діяли надто обережно. Відчувалась напруга. Треба віддати належне й воротарям обох команд, які в цьому поєдинку були на висоті. Нарешті, в одній із контратак гравці Великих Лазів здобувають право на пробиття пенальті. Це у карному майданчику "Сокола" збивають найактивнішого Василя Попа.
Уболівальники Великих Лазів завмерли. Ще б пак! Адже це, можливо, останній шанс на перемогу їхніх улюбленців. Право пробити пенальті граючий тренер надав самому потерпілому. Та в чудовому стрибку воротар "Сокола" Сергій Таргонський відбиває м’яч у поле! Великолазівські вболівальники у розпачі. Та все одно їхня команда продовжує атакувати. Додавши темпу, гравці "В. Лаз" перехоплюють ініціативу. І ось одна з нечисленних атак приносить їм успіх. Той же Михайло Мотильчак відправляє м’яч у сітку воріт "Сокола" — 2:1. Радощам великолазівських уболівальників нема меж: їхня команда — володар Суперкубку!
Команда "В. Лази" виступала у такому складі: Михайло Новак, Руслан Прокопець, Сергій Прокопець, Іван Рачкулинець, Євген Шандор, Михайло Мотильчак, Василь Поп, В’ячеслав Лович, Вадім Словенко, Антон Глюдзик, Йосип Микуланинець, Віктор Сов’як, Олександр Глуханич, Павло Калиняк, Євген Бринзович.
Склад команди "Сокіл": Сергій Таргонський, Сергій Андропов, Іштван Пфайфер, Олександр Глива, Андрій Додрек, Михайло Марусич, Едуард Сотніков, Михайло Віннічук, Іван Криса, Жолт Батка, Василь Мориляк, Ярослав Фаринич, Віктор Микита, Ігор Кременчук, Іван Петричко, Іван Бисага, Віталій Куртанич, Віталій Коштура.

Філіп ЖИРОШ
"Вісті Ужгородщини"

 

02 травня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів