Долина нарцисів – 2007

До уваги туристів та бажаючих відвідати заповідну Долину нарцисів!

 

Саме у період цвітіння нарцису вузьколистого Долина нарцисів привертає до себе найбільший інтерес, не дивлячись на всі її принади в інші пори року. Приблизно за місяць до початку цвітіння на телефони заповідника та його працівників поступають десятки дзвінків з проханням повідомити про орієнтовні терміни цвітіння. Ми вирішили інформувати Вас, шановні любителі природи, про стан Долини нарцисів на нашій веб-сторінці (http://cbr.nature.org.ua/dolnar.htm). Інформація регулярно поновлюватиметься.

У Долині нарцисів (станом на 27.04.2007 р.) масово утворилися бутони. Нарцис – вологолюбний вид, тож у зв’язку із сухою погодою цвітіння дещо затримується. На 1 травня можлива поява перших поодиноких квітів. Початок цвітіння прогнозується на 5-8 травня.

! Просимо зауважити, що терміни цвітіння залежать від погодних умов: за теплої весняної погоди розвиток рослин проходить швидко, за низької добової температури – уповільнюється.

Інформуємо Вас також, що у Долині нарцисів готується до відкриття еколого-освітній центр "Музей нарцису", де можна буде отримати найповнішу інформацію про

флору і фауну Долини;

історію її заповідання;

людей, які зробили видатний внесок у її збереження;

розвиток, насіннєве та вегетативне розмноження;

всі особливості біології та екології нарцису вузьколистого.

У найближчий час почнуть функціонувати перші експозиційні зали.

 

04 травня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. сергей 2007-05-17 / 08:38:00

    но если повезет попасть на цвет зрелище красивое

  2. сергей 2007-05-17 / 08:36:00

    НЕ ВЕДИТЕСЬ!!! Был там на Пасху они уже отцвели:-(( p.s. поле как поле