Травмування на залізниці виникають з вини потерпілих

А малолітніх примушують жебракувати їхні ж батьки

 

Як повідомляє Ужгородська транспортна прокуратура, за 4 місяці цього року зареєстровано 4 випадки травмування осіб на залізничному транспорті Ужгородського та Мукачівського транспортних вузлів (проти 7 фактів минулого року), а також 2 смертельні випадки (проти 10 минулоріч). У всіх випадках причиною травмування, утому числі смертельного, слугувало особисте порушення громадянами правил дорожнього руху на залізничному транспорті, тож було прийнято рішення про відмову у порушенні кримінальної справи на підставі ст. 6 п. 2 КПК України.
Ужгородська транспортна прокуратура також заявила про незадовільний стан на залізничних переїздах щодо попередження на них дорожньо-транспортних подій.
На Закарпатті почастішали випадки втягнення неповнолітніх дітей у жебракування, — повідомили з Ужгородської транспортної прокуратури повідомили. Як правило, винуватцями таких ситуацій є самі ж батьки, які позбавляють дітей можливості здобути освіту, не записують їх до школи, не відвідують з ними лікувальні заклади, натомість примушують дітей до випрошування грошей на вокзалах та у поїздах. Так, мешканка Волівця С. зазналася, що примушувала сина жебракувати: "Одного з моїх синів від мене було забрано через суд та направлено до Перечинського інтернату, іншого сина я умовляла випрошувати у людей гроші і приносити їх мені. Сина примушував жебракувати також мій співмешканець М., від якого я маю ще 3 дітей. Іноді син ті гроші, які нажебракував, прграва у гральні автомати, тому мій співмешканець часто ходив з ним вокзал і стежив, як він жебракує, а потім забирав у нього отримані гроші і приносив мені. Син не ходить до школи, не вміє ні читати, не писати. У вільний час він або жебракує, або гуляє. Не вважаю за потрібне, щоб він вчився, можна прожити і без освіти". Відкрито кримінально справу за фактом втягнення неповнолітніх у жебрацтво та злісне невиконання батьківських обов’язків.

 

29 травня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів