Запальні танці “Джерелець Карпат” із захопленням зустріли жителі та гості Ярослава

З 29 по 2 липня ужгородська делегація, у складі якої були й учасники Зразкового дитячого ансамблю народного танцю „Джерельця Карпат” обласного Будинку культури профспілок під керівництвом заслуженого працівника культури України Михайла Сачка, взяла участь у міжнародному фестивалі “Ярославська артистична крамниця”

 

З 29 по 2 липня ужгородська делегація, у складі якої були й учасники Зразкового дитячого ансамблю народного танцю „Джерельця Карпат” обласного Будинку культури профспілок під керівництвом заслуженого працівника культури України Михайла Сачка, взяла участь у міжнародному фестивалі “Ярославська артистична крамниця”, що проходив у рамках святкування Дня Ярослава — польського побратима Ужгорода. Із неймовірним захопленням польські глядачі вітали гучними оплесками запальні закарпатські народні танці “Гуцулочка”, “У Лисичові на царині”, “Увиванець” та інші у виконанні нашого відомого колективу на сцені, встановленій на центральній площі Ярослава. Окрасою концертної програми стали чарівні пісні юної ужгородки — лауреата міжнародних конкурсів дитячої народної творчості Андреї Мешкової. А подякою за успішний виступ були диплом лауреата Міжнародного фестивалю, вручений бурмістром Ярослава паном Анджеєм Вичанскі, та численні подарунки.

Надовго запам’ятається учасникам фестивалю насичена і цікава культурна програма: ознайомлення з пам’ятками історії та архітектури древнього польського міста, прийом у бурмістра та старости Ярославського повіту, вечір інтернаціональної дружби біля вогнища і церковна недільна служба в українському соборі Преображення Господнього.

У ході візиту було укладено угоду про співробітництво спеціалізованої ЗОШ № 5
м. Ужгорода, на базі якої успішно діє польська суботньо-недільна школа, та ліцеєм
ім. Коперніка м. Ярослава.

За величезну кількість позитивних вражень від побаченого учасники делегації щиро вдячні міському голові Сергію Ратушняку, управлінню у справах культури, спорту, сім’ї та молоді і відділу міжнародного співробітництва Ужгородської міської ради.

 

11 липня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів