ШОН КАРР ПРЕЗЕНТУВАТИМЕ В УЖГОРОДІ "ВЕЛИКУ РИБУ"

11 липня в Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів та гостей міжнародного фестивалю байкерської музики “Musik Bike Ukraine”, що вперше в Україні відбудеться в Ужгороді 12-14 липня. Гостем прес-клубу стали байкери з Тюмені Олександр Лєтов і Валерій Бондаренко, а також фронтмен британського рок-гурту DVS Шон Карр.

 

Байкери та поціновувачі року з понад 8 країн зберуться цього тижня в Ужгороді. Олександр Суханов, представник міжнародного байкерського клубу "Падонкі" запросив на Закарпаття зірок рок-музики, таких як І. Купріянов, "Арія" (Росія"), "Черный кофе" DVS (Великобританія). Крім того, безпосередньо на мотоциклах прибудуть виконавці української рок-групи "White".
Британець Шон Карр, лідер DVS, відомий багатьом українцям як зять Юлії Тимошенко, розповів, що приємно вражений станом закарпатських доріг і вважає їх найкращими в Україні (він прибув з Києва на мотоциклі). Рокер відзначив також "фантастичні" краєвиди, які вдалося побачити. Організатори фестивалю обіцяють його учасникам екскурсію краєм у п’ятницю. А в суботу для ужгородців організують байкерський парад (початок о 13.00) з пл. Петефі через вул. Мукачівську, вокзал, пл. Корятовича до пл. Л. Толстого, де о 14.00 розпочнеться шоу каскадерів з Угорщини. Байкери традиційно будуть вбрані і різноманітні костюми, наприклад, клубні або навіть гуцульські. Офіційне відкриття фестивалю намічено на 20.00 у четвер.
Шон Карр розповів, що не має часу вивчати українську мову. Бо хоч і живе в Україні, проте кожні 90 днів їздить до Британії чи Іспанії. Порівнюючи українців з іншими європейцями, каже, що великої різниці нема. Проте українці не такі, за його словами, не такі схиблені на вечірках, як іспанці. І взагалі є ввічливими та просто добрими людьми. За спостереженням рокера, у Європі стираються відмінності між націями, оскільки кордони відкрито і європейці вільно рухаються у межах об’єднання.
На фестивалі в Ужгороді музикант презентує композиції з нового альбому "Велика риба". Він також розповів, що з українських колег найбільш близькими за духом йому є групи "Океан Ельзи" і "Борщ".
На Театральній площі в Ужгороді вже можна придбати квитки на фестиваль. Бюджет свята організатори не озвучують. Відомо, що лише виступ "Арії" обійдеться не менше, ніж у 7 тисяч доларів. Натомість DVS зробив значну знижку для ужгородців, оскільки товаришує з місцевими байкерами, — розповів О. Суханов. Найбільшою проблемою в організації свята виявилося питання території. Спочатку планувалося провести захід на стадіоні "Авангард". Проте через певні труднощі його все ж перенесли до подвір’я ресторану "Будапешт". Укладено угоду з представниками ДАІ, які забезпечать супровід байкерів.
Байкери Тюмені Олександр Лєтов і Валерій Бондаренко для участі в ужгородському фестивалі подолали на мотоколесах понад 5 тисяч кілометрів. З рідного міста вони виїхали ще 17 червня, щоправда, встигли побувати також в Одесі, Празі та Кракові.

 

11 липня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів