Бензин для “швидкої” знову під загрозою

Цього четверга перший заступник міського голови Ужгорода Володимир Бобков у прямому ефірі телеканалу “Тиса” відповідав на запитання глядачів та ведучого. І найгарячішою темою програми була тендерна проблема, бо, виявляється, стараннями Тендерної палати України наші “швидкі” таки можуть залишитися без бензину.

 

олодимир Олександрович нагадав, що ця громадська (!) організація ввійшла в конфлікт з Асоціацією міст України, котра справедливо вказувала на негативні наслідки нововведень у тендерному законодавстві і як попереджувальний захід закликала навесні всі місцеві фінуправління один день не здійснювати ніяких перерахувань коштів. Замість посприяти виправленню ситуації, ТПУ сприйняла це в штики (про що ми детально писали), і зараз, використовуючи свої важелі впливу, “допомагає” місцевому самоврядуванню, як може. Так, нещодавно, причепившись до чисто формальних моментів, Тендерна палата подала в суд на Ужгородську міську раду, аби визнати недійсним тендер на закупку бензину для автомобілів “швидкої допомоги”, який і так за новими умовами було проведено з величезними труднощами. Посадовець упевнений, що суд влада однозначно виграє, однак якщо доти суддя повважає за потрібне тимчасово призупинити виконання цих угод — проблем не уникнути. “Будемо сподіватися, що суд в усьому розбереться,” — підсумував Володимир Бобков.


Крім цього, ужгородці цікавилися, хто має скошувати опіконебезпечні борщівники на набережних, чи ремонтуватимуться тротуари та вулиці, як навести лад із “салютами”, які заважають спати, тощо. З приводу першого пан Володимир повідомив, що це ділянка роботи Комбінату комунальних послуг, проте у бюджеті закладені кошти лише на дворазове косіння, одне з яких уже відбулося, хоча не зашкодило б і щомісячне, якби були гроші. До речі, працівник, який виконував цю роботу, сам постраждав від борщівників — два тижні опісля провів у лікарні.

Щодо вулиць, то на них цьогоріч виділено 2,5 млн. грн., невикористаним залишився 1 млн. По тротуарах якраз закінчуються тендерні процедури і буде приведено в порядок проспект Свободи. А ось із нічними салютами боротися має міліція, міська влада зі свого боку попередила всі кафе, ресторани та інші подібні заклади про неприпустимість феєрверків після 10-ї вечора. Від порушників навіть загрожують відібрати дозволи на діяльність, але боротися з цим явищем дуже важко.

Тривожний сигнал надійшов і від мешканців будинку на вул. Панькевича, котрі залишилися без води. Але оскільки там сталася серйозна аварія — завалився каналізаційний колектор — негайного вирішення проблеми Володимир Олександрович пообіцяти не міг: роботи вже ведуться кілька днів, але ще треба стільки ж потерпіти.

Насамкінець перший заступник міського голови підкреслив, що планів влада має багато, багато вже й зроблено, але часом не все складається так, як хотілося б. Турбує, наприклад, що з 13,5 млн. грн., виділених державою на підтримку комунального господарства Ужгорода, досі не надійшло нічого. Є інформація, що кошти з’являться аж у четвертому кварталі, а освоїти їх у такому разі буде проблематично…

Мирослава ГАЛАС, “Ужгород”

 

24 липня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів