ЮРМАЛА ЗАПАЛИЛА НОВУ ЗІРКУ – ГАЛИНУ ГАВРИЛКО

У понеділок увечері в Юрмалі завершився міжнародний конкурс молодих виконавців "Нова хвиля – 2007". І хоч переможці були відомі ще в неділю, без сюрпризів не обійшлося. Цього року, напевно, вперше російські конкурсанти залишилися взагалі без нагород.

 

Спершу всі конкурсанти одержали дипломи фіналістів конкурсу, потім призи вручали по зростаючій. Мер Юрмали оголосив симпатії жителів міста – приз дістався грецькому конкурсанту Костасу Мартакісу. Винагорода від компанії Universal і обіцянка участі в міжнародному проекті – Марині з Польщі. Їй же, згідно з набраними очками, дісталася третя премія фестивалю, підкріплена сумою в $20 000.

Приз глядацьких симпатій одержали хлопці з Казахстану – Rin’go, їм же вдалося завоювати симпатії Алли Пугачової, яка вручила їм скромний значок, підкріплений чеком на $50 000, – тобто сумою, еквівалентною першій премії. Муза фестивалю на цьому не зупинилася: заявивши, "я ж багата" – також відзначила Марину з Польщі, вручивши їй ідентичний приз, потроївши таким чином її призові.

Подвійну винагороду – за друге місце з приємним доповненням в $30 000 одержали конкурсант з Латвії – Ергліс, і наш дует з України – Barselona.

Перша премія фестивалю і приз в $50 000 дістався Наталії Гордієнко з Молдови. За підсумками трьох конкурсних днів Гордієнко набрала 312 балів, випередивши український дует Barselona і Ергліса (обидва – 308 балів). Відзначимо, що раніше на фестивалі "Нова хвиля" двічі перемагали конкурсанти з Росії – Анастасія Стоцкая і група Smash! Також двічі перемога діставалася виконавцям з Латвії – групі "Космос" і Інтарсу Бусулісу. У минулому ж році перше місце посіла співачка зі США Анджела Ла Роуз.

Наша газета вперто відслідковувала кожен конкурсний день, бо ж перед від’їздом ми щиро благословили нашу землячку Галину Гаврилко на перемогу. Після завершення конкурсу ми з нетер-пінням чекали зустрічі з лауреаткою, аби поспілкуватися наживо, але трохи розчарувалися, дізнавшись, що "Барселона" у Києві й Ужгород їй скоро не світить. Разом з тим ми не змогли залишити цю тему поза увагою, тож вирішили скористатися інформацією з інтернет-видань. Як стало відомо, рівно через добу після закриття фестивалю в аеропорту Бориспіль дует зустрічали журналісти. Аврора і Давид (сценічні імена Галі і Володі) вийшли під овації преси. Володя мужньо ніс у руках статуетку-приз – скляну хвилю вагою не менше чотирьох кілограмів. Артисти відразу вибачилися за те, що привезли до Києва погану погоду, але що поробиш, холоднеча в Юрмалі була страшна. Потім розповіли, що дуже щасливі, зі всіма подружилися і т.д. Зустрічаючі почали цікавитися долею 30 "тонн" призових. Судячи з того, що відповідати взявся продюсер дуету Олег Чорний, грошенята знаходилися в його відомстві.

- Грошей не так вже і багато, – відзвітував пан Чорний, – насамперед знімемо кліп, а на решту вип’ємо шампанського за нашу перемогу зі всіма тими, хто в нас вірив.

Журналісти поцікавилися у продюсера планами дуету на майбутнє.

- Насправді, у нас планів було багато і до конкурсу. Він просто відтягнув час. Пишемо альбом, зніматимемо кліп. Обговорюємо різні проекти. Ось із Задорновим ведемо переговори. Будемо щось цікаве робити з Філіпом Кіркоровим. Познайомилися в Юрмалі з Дмитром Хворостовським (легендарний російський бас), він нас дуже уважно слухав на концерті, а потім запропонував зробити всім разом щось цікаве. Не хвилюйтеся, без діла "Барселона" сидіти не буде".

Також стало відомо, що за "Барселону" у залі "Дзінтарі" уболівав український олігарх Рінат Ахметов. Він прилетів на "Нову хвилю" 29 липня, щоб привітати з 53-річчям свого кума – композитора Ігоря Крутого. Ахметов зупинився в найдорожчому готелі Юрмали "Балтік Біч". Там мешкала і Пугачова. Уболіваючи за український дует "Барселона" у складі Галини Гаврилко і Володимира Ткаченка, він навіть записував їх оцінки в свій блокнот. А потім, зустрівшись з нашими виконавцями, сказав їм:

– Ви на другому місці, молодці!

Наш дует настільки сподобався глядачам, що від охочих узяти автограф у Галини Гаврилко і Володимира Ткаченка не було відбою. У концертному залі "Дзінтарі" "Барселону" зустрічали з особливим захопленням. Втім, як і менш везучого, але дуже талановитого Василя Лазаровича. До речі, музичний продюсер конкурсу Євгеній Орлів ще з першого дня припустив, що, швидше за все, "Барселона" увійде до трійки лідерів. Захопився творчістю дуету й Ігор Крутой: почувши голоси Галини і Володимира ще під час відбіркових турів "Нової хвилі", написав для них пісню "Складні шляхи", яку вони виконали на завершальному конкурсі.

Представники ЗМІ зв’язалися з мамою Володі Іриною Володимирівною: "Я вже п’ять ночей не сплю! Після другого туру конкурсу у мене так прихопило серце, що без крапель не можу дивитися телевізор. Я і за Галю переживала. Дуже хороша дівчинка, поки ми знайомі заочно, але як приїдуть, ми обов’язково зустрінемося. Ми з чоловіком музиканти, і я дуже зраділа, коли і син став на цю стежку. Правда, йому зараз дуже важко, тому що вийшов на сцену без якої-небудь підготовки, відразу після захисту диплому архітектора".

Мама Галини Гаврилко Марія Василівна теж дуже хвилювалася за доньку: "Ми сиділи день і ніч біля телевізора. Галя дзвонила щодня, говорила, що все у неї добре. Коли їм в другому турі конкурсу виставили меншу кількість балів, ніж в першому, я страшно хвилювалася. Заспокоювало тільки те, що з молодшою дочкою там, в Юрмалі, були її старші сестри Юліанна і Мар’яна. А всього у мене п’ятеро дітей – три дочки і двоє синів". Так повідомляють київські видання, а для нас, закарпатців, ця інформація не нова, бо багато хто добре знає цю дружну, порядну і відому родину.

На фестивалі український дует виділився не тільки вокальними даними, але й екстравагантними нарядами. Для першого виступу сукню Галині пошила дизайнер Надія Ганж, причому безкоштовно. Його приблизна вартість – 17 000 гривень. Володя вийшов на сцену в смокінгу від Михайла Вороніна за $2100. На другий день Галя наділа сукню від Наталії Клінчевої за $2570, а Володя – костюм від Baumler за $1500. На третій – у Гаврилко була ще одна сукня від Клінчевої за $3000, у Ткаченко – графітний костюм Moschino за $1700.

…А ми і надалі слідкуватимемо за долею Галі, бо впевнені, що закарпатська земля щедра на таланти і їй під силу подарувати світу нове творче ім’я. Не дарма і Галя каже: "Я сильна, я все зможу". Хай буде так і хай щастить!

Підготував Тарас ПЕТРІВ
трибуна

 

05 серпня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів