„Дзвінкі перлини Верховини”

розважали коломийками, частували народними стравами, радували гостинністю

 

Фестиваль коломийки „Дзвінкі перлини Верховини” Воловеччина проводила вперше. Місцеві та приїжджі з інших областей троїсті музики, народні умільці вихвалялися своєю майстерністю. Не відставали і почесні гості із Турківщини, що на Львівщині, Володар-Волинська з Житомирщини.
Як зауважив заступник голови облдержадміністрації Іван Качур, верховинська коломийка — це енергія, ритм життя. Та й недаремно Воловеччину вважають зеленогорою перлиною краю.
Обласна влада сподівається, що фестиваль стане традиційним, — каже начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Глеба.
У це також вірить голова Всеукраїнського громадського товариства „Бойківщина ХХІ століття” Петро Косачевич. Він переконаний, що коломийку треба не лише співати, а й уміло танцювати. — Ми у захопленні, що ви розпочали таку роботу. Мусимо берегти своє коріння. Коломийка — не проста форма мистецької діяльності, — переконував на святі пан Петро. Як не було скрипки, виробленої добрим майстром, замовляли у приватного. Однак не всякому умілому скрипалеві вдається коломийка. Пан Петро тішиться, що знав такого, який грав аж 5 видів коломийок.
Під веселу музику народ долучався до святкових гурки, токану із бринзою, вареників. Людмила Пелич, завідувач бібліотекою у Верхніх Воротах, каже, що особливо їй вдається токан із бринзою, приправлений шкварками. До традиційної страви господиня не боїться застосовувати і сучасні методи приготування. Бо ж запікає токан зазвичай у духовці, а бува і в мікрохвильовій печі.
Численні гості, учасники фесту залишилися задоволеними. Колектив троїстих музик „Чіп” із Володар-Волинського запевняє, що так, як приймають у Воловці, не приймають ніде у світі.
Управління інформації та зв’язків
із громадськістю облдержадміністрації

 

08 серпня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів