ЗАКАРПАТТЯ: НА ХУСТЩИНІ ВИБУХНУЛА ЄМНІСТЬ З НЕВІДОМИМИ АГРОХІМІКАТАМИ

Минулої суботи близько п’ятої години вечора в промзоні с. Рокосово Хустського району стався вибух ємності з невідомою хімічною речовиною.

 

На місці події працювала комісія до складу якої окрім рятувальників входили й фахівці санітарної, екологічної та медичної служб.

Згодом було встановлено, що на території колишнього підприємства “Агрохімсервіс” четверо працівників ТОВ “Науково-виробничого товариства “Динаміка”” м Запоріжжя на чолі з виконавчим директором у засобах індивідуального захисту проводили перевантаження непридатних сумішей агрохімікатів з ємності 60 тонн в спеціалізовану тару по 200 літрів. Після того, як завантажили й закупорили сьому ємність, вона через кілька хвилин почала роздуватися, шипіти й вибухнула з подальшим горінням, яке тривало кілька хвилин.

Працівники, котрі проводили перевантаження хімречовини, під час вибуху сховалися у найближчому земляному рівчаку й не постраждали.

За попередніми висновками спеціалістів, небезпеки для мешканців найближчого населеного пункту Рокосово, що знаходиться за три кілометри від місця події, не виникало.

На місці події чергують рятувальники, які ведуть спостереження за іншими шістьма ємностями. На даний момент жодних змін не зафіксовано.

Наразі тривають лабораторні дослідження щодо визначення складу цих хімічних сумішей та ступені їх небезпеки.

ЦП ГУ МНС України в Закарпатській області

 

08 жовтня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів