Вагітна жінка з 3-річною донькою впала з підвісного мосту у Костилівці

На щастя, обидві залишилися живими. За негоди підвісні мости є надзвичайно небезпечними. Однак замінити їх на бетонні годі - нема грошей. Та й на ремонт наявних коштів бракує.

 

29-річна Ніна поверталася з донькою додому. Щоб дістатися будинку, треба було перейти річку підвісним мостом.

Ніна, постраждала: "Почався вітер, ще не великий такий був, коли ми на міст зайшли. А пройшли пару кроків, десь може на середині були, коли вітер дуже сильний налетів, що міст аж перекинуло просто".

Ніна вже не пам’ятає, хто першим впав із 6-метрової висоти у воду. Згадує: коли опинилася в річці, доньки поруч не було. Течія почала відносити дівчинку. На щастя, крики почув сусід й упіймав дитину.

Іван Панчик, сусід-рятівник: "Вона так пливла личком уверх, з руками розкритими. Я як підняв її на руки, вздох такий був, і видно то її спасло, що вона пливла вверх, не набрала води".

Падіння з мосту спровокувало передчасні пологи у Ніни. Незважаючи на сильні забиття у мами, хлопчик народився здоровим.

Село Костилівку, що 6 кілометрів завдовжки, річка ділить навпіл. Два береги з’єднують 4 підвісні мости й один автомобільний. Замінити їх на бетонні у сільському бюджеті нема коштів. Грошей немає навіть на ремонти вже наявних.

Ольга Сметанюк, сільська голова Костилівки: "Із цих коштів, які поступають, як податок з транспорту, у рік ми їх маємо 6 тисяч. І вони навіть не можуть забезпечити нам капітальний ремонт одного підвісного моста. Для цього нам потрібно 21-22 тисячі гривень".

Будівництво одного автомобільного мосту у Костилівці коштувало майже 5 мільйонів гривень.

Проблеми із підвісними мостами є у всіх гірських селах Закарпаття. Щороку десятки людей травмується через падіння із небезпечної конструкції. Нещодавно, на Міжгірщині із підвісного мосту у річку впала 9-річна дівчинка. Врятувати її не вдалося.

Марина Коваль, Юрій Ковальов
НТН, ”Вчасно”

 

09 жовтня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів