Інтерпол оголосив Павла Лазаренка в міжнародний розшук

Національне центральне бюро Інтерполу в Україні відповідно до стандартів генерального секретаріату Міжнародної організації кримінальної поліції відновило термін дії міжнародного розшуку громадянина України Павла Лазаренка до серпня 2008 року, передає Інтерфакс-Україна.

 

Відновлення ордера на пошук викликано тим, що кінцева мета розшуку, а саме екстрадиція колишнього українського прем'?ра Павла Лазаренка до України не була досягнута.
Крім того, судовий процес у справі Лазаренка в Сан-Франциско знаходиться в завершальній стадії, результатом цього може стати його звільнення з урахуванням терміну попереднього арешту. Після цього колишній український високопоставлений політик може виїхати за межі США, тому зняття його з розшуку ? недоцільним, повідомили в центрі громадських зв'язків МВС України.
Перебування Павла Лазаренка в розшуку по каналах ?нтерполу також викликано тим, що процедура його екстрадиції до України з території США ускладнена відсутністю двостороннього договору про видачу правопорушників між Україною і США. Екстрадиція Лазаренка в Україні вирішуватиметься на міждержавному рівні.
?нформація про розшук Павла Лазаренка направлена в 181 країну світу.

 

03 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів