Сотні православних під Верховною Радою вимагають відмінити ідентифікаційні коди

Близько тисячі православних громадян України пікетують в четвер, 3 червня, Верховну Раду в Києві, протестуючи проти розгляду законопроектів про реєстрацію фізичних осіб в Україні і про єдиний реєстр персональних даних, передає Інтерфакс-Україна.

 

У зверненні учасників пікету до народних депутатів, який розповсюджу?ться в ході акції, стверджу?ться, що ці законопроекти суперечать Конституції України, оскільки "не тільки звужують, але взагалі позбавляють прав і свобод громадян жити і платити податки без ідентифікаційних номерів".
Учасники акції вимагають не припуститися впровадження на Україні електронних паспортів-карток, скасувати довічні особисті ідентифікаційні номери, систему купівлі-продажу по електронних картках з відміною ходіння готівки, оскільки всі ці заходи, на думку учасників акції, створять систему тотального електронного контролю над людьми.
Учасники акції просять також підтримати ухвалення законопроекту про внесення змін в закон про державний ре?стр фізичних осіб - платників податків, який захища? права і свободи віруючих православних християн і нада? їм право сплати податків і проживання без ідентифікаційного номера.
Акція почалася з православної служби. Після закінчення пікету учасники пройдуть з хресним ходом до Кабінету міністрів і потім до Державної податкової інспекції.
Вони тримають плакати: "Ми не хочемо жити в електронному концтаборі", "Нові паспорти з кодами - шлях до втрати незалежності України!", "Бог дав людині ім'я, а не номер!", "Ми не худоба, щоб нас клеймити!", "Ми люди, а не номери!".

 

03 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів