Сьогодні випав перший сніг в Ужгороді

На річках Закарпаття з’явився перший лід

 

За останніми даними Закарпатського обласного центру з гідрометеорології на річках утримуються низькі рівні води, а в верхів’ях з’явилися перші льодові явища у вигляді шугоходу та заберегів (річки Біла Тиса та Чорна Тиса).
Впродовж доби очікується нестійка погода з опадами у вигляді дощу та мокрого снігу, на високогір’ї – сніг. На річках будуть відбуватися коливання рівнів води.

Найбільше зростання рівнів води за минулу добу зафіксовано на водомірному пості Тиса-Вілок (+53 см), найбільший спад на відбувся на водомірному посту Тиса-Тячів (-40 см).

***

"Новорічно-різдвяні" місця на Драгобрат розкупили ще у вересні, бо там є 100-відсоткова гарантія снігу

Найпопулярніші новорічно-різдвяні тури для українців — Карпати, гірськолижні курорти Австрії, Польщі, Словаччини. Із теплих країн — Єгипет та Об’єднані Арабські Емірати.


— Новорічно-різдвяні тури в нас викупили ще у вересні. Навіть раніше почали. Тобто зараз уже немає вільних місць, — кажуть на гірськолижному курорті ”Драгобрат”, що в селі Ясіня Рахівського району на Закарпатті. — Це пов’язано з тим, що є стовідсоткова гарантія снігу. Адже на ”Драгобраті” він найраніше падає і найпізніше сходить.

Одна доба в період новорічних свят на ”Драгобраті” коштує 220 грн. Це на 100 грн дешевше, ніж торік.

— Ми спеціально знизили ціни, щоб бути конкурентоспроможними, — пояснюють на курорті.

У відділі бронювання гірськолижного курорту ”Буковель”, що на Івано-Франківщині, кажуть, що майже всі місця на Новий рік та Різдво у них заброньовані.

— Лишилися тільки двомісні номери. Із 29 грудня по 5 січня доба проживання в них коштує 9240 гривень. Це зі сніданком, — кажуть у відділі бронювання. — Ну, і плюс новорічна програма — 758 гривень.

Найдорожчий номер на п’ятизірковій віллі ”Буковелі” коштує 45780 грн.

У Криму доба проживання в період новорічних свят коштує від 250 грн.

Один день тижневого туру на гірськолижних курортах Австрії обійдеться від 800 євро, Польщі — від 350 євро, Франції та Єгипту — 830 євро.

— У нашій фірмі, наприклад, купувати тури починають на початку листопада, — каже директор з продажу асоціації туроператорів ”Гамалія” Валентина Самсонова. — Тури на Новий рік та Різдво, як завжди, подорожчали втричі.



Галина Остаповець, "Газета по-українськи"

 

06 листопада 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів