Вовча зграя напала на фермерське господарство і погнала до лісу

Минулого тижня в Свалявському районів на отару з 270 овець і близько 50 кіз, в кошарі поблизу с. Березники, о третій годині ночі напала зграя вовків.

 

Перелякані тварини зламали огорожу й побігли в ліс, а хижаки, серед яких були не тільки дорослі вовки, а й вовченята, кинулися за ними. За вівцями доглядали два пастухи, однак нічого зробити в цій неконтрольованій ситуації вони не змогли. Вовки погнали свою здобич у гори, раз за разом нападаючи й роздираючи тварин, що відставали від отари. За словами дружини фермера Оксани Дукай, вранці власник овець, фермер із с. Березники, разом із пастухами нарахували по шляху втечі отари понад сотню розідраних тварин.

Як повідомила редакцію дружина фермера (її чоловік відправився в гори, тому зв’язку з ним не було), кілька діб слідів уцілілої частини отари не могли виявити, і лише на четвертий день близько двохсот переляканих тварин знайшли на полонині за 15 кілометрів від села. Збитки, завдані хижаками фермерству, підраховує спеціально створена в райцентрі комісія, тим часом місцеві мисливці збираються влаштувати на вовків облаву.

P.S. За офіційним коментарем ми звернулися до начальника ДЗГ обласного управління МНС в Закарпатській області Ярослава Баб’яка, який підтвердив факт нападу вовків на овець. Однак, посилаючись на інформацію, отриману від голови сільради Березників, знайдених загризених овець було лише 27. Після кількаденних пошуків 220 тварин виявили неушкодженими, решту ще досі шукають. Допоки не буде встановлено, де інша частина овець та кіз, то й сума завданих збитків невідома.

РІО

 

11 листопада 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів