Газовий зашморг на шиї міста

Саме так можна охарактеризувати ставлення майже приватної фірми ВАТ "Закарпатгаз" до кожного мешканця обласного центру.

 

Не встигли ужгородці зігрітися теплом, як керівник цього акціонер-ного товариства п. Рибачук вдався до нахабного шантажу теплогенеруючих підприємств із погрозою відключити газ.

Керівникові згаданої установи, певно, не дають спокою лаври керівника Газпрому п. Міллера, адже його амбіції виходять за рамки здорового глузду, що насправді є "прямим шантажем та знущальним підходом у виділенні лімітів газу для потреб тепловиків міста". Саме так міський голова Сергій Ратушняк охарактеризував загрозу припинити подавання газу за нібито його надмірне споживання. Закарпатському газовому царьку було запропоновано взяти в оренду КП "Уж-тепло" за символічну плату — 1 гривня за рік, і довести не словом, а ділом можливість безперебійного постачання тепла нашим городянам, в школи, садки та лікарні міста в умовах безпрецедентних лімітних обмежень на газ.

Міським головою Сергієм Ратушняком про вказаний факт шантажу, направлений проти громади міста, було повідомлено прем’єр-міністра України. Зауважимо, що головну вимогу з оплати за газ станом на кінець листопада виконано. КП "Уж-тепло" здійснило проплати за блакитне паливо на 118 %. Практично погашений борг за минулий рік, тобто з 6,9 млн. грн. оплачено 6, 1 млн. грн. Як ми вже повідомляли, рішенням сесії для цього з міського бюджету були виділені кошти, а також отримано кредит.

Вказаний факт мав би зацікавити місцеве УСБУ, адже загроза заморозити обласний центр, всупереч ст.6 та ст. 9 Закону України "Про теплопостачання", статті 30 Закону України "Про місцеве самоврядування" та інших нормативних документів, — також має стосунок до безпеки держави. Проте в стінах цього поважного органу давно панують хлопці з мукачівською пропискою. Як свідчать факти, їх цікавлять не тепло в оселях городян, а, наприклад, рекламні щити мука-чівської фірми "Кріс", які заполонили наше місто. Звичайно, адже з них гарант Конституції, розміром 3 м х 8 м, обіцяє нам "золоті гори", тоді як спритні ділки, в т. ч. утаємничені закарпатгазівські акціонери, набивають кишені нашим добром.

РІО

 

01 грудня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. 2007-12-01 / 19:25:00

    Тай швельбаві вже би могли паковати чумайдани на Галісію

  2. 2007-12-01 / 12:42:00

    Що,лисий,засрався з господарюванням в місті,це тобі не у Верховній Раді на усіх лайно лити.Збирай чоймодан на етап до Барселони .