ЄВРОСОЮЗІВСЬКИЙ "МОЙСЕЙ" КЕРУВАТИМЕ ПАВОДКАМИ НА РІЧКАХ ЗАКАРПАТТЯ

У Закарпатському обласному центрі гідрометеорологи розпочали впровадження проекту з поліпшення системи управління паводками під назвою "Мойсей".

 

"Донором" проекту виступив Європейський Союз. Основним виконавцем та реципієнтом — облводгосп, а партнерами — Словацький гідрометеорологічний інститут та Закарпатський пдрометеоцентр.



Головна мета проекту — підвищення ефективності
управління паводками, зменшення завдання шкоди для області внаслідок високих та екстремальних паводків за допомогою поліпшення та вдосконалення засобів координації на місцевих, регіональних та прикордонних рівнях у басейнах річок Уж та Латориця.
Гідрометеорологічна служба Закарпаття зможе підвищити свій технічний рівень, закупити комп’ютерне обладнання для своїх підрозділів, сучасне гідрологічне устаткування для проведення вимірів витрат води на річках області, що є надзвичайно важливим фактором для прогнозування паводків.
Проект дасть змогу вдосконалити програмні забезпечення для прогнозування погодних умов та небезпечних погодних явищ (зокрема, впровадження прогностичної моделі "Аладін").

За метеріалалами reporter.ua

 

07 грудня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів