Наступного літа закарпатців можуть заїсти вовки

Їх розплодилося вже далеко понад оптимальну щільність, і вже сьогодні вони загрожують і населенню, і свійським тваринам

 

Про це сьогодні повідомив журналістам під час брифінгу в управлінні лісового й мисливського господарства в ЗАкараптській області заступник начальника прувління, який до того ж відає мисливством, Володимир Машура. За його словами, 20-30 років тому в Закарпатті нараховувалося всього 20-25 голів вовків, і це була оптимальна їхня щільність. Сьбогодні ж вовків у краї - близько 170, і це дуже багато. "Біда не лише в тім, що вовки нападають на тварин, а й у тім, що вони переносять таку страшну хворобу, як сказ. ОСь і зараз у Свалявському районі ЗАкарпаття близько 30 осіб проходять лікування від сказу, це ті люди, які мали контакт чи з убитим вовком. чи з обробленням його шкури", — сказав пан МАшура.
Він також повідомив, деякі люди, які ратують за те, аби занести вовків до Червоної книги, не відають, що роблять. Якщо не проводити науково-обгрунтовану й продуману роботу з відстрілу вовків, то до червня наступного року їх у області розплодиться до півтисячі. "Це - катастрофічно багато, і цього не можна допустити", — сказав заступник начальника управління.
Володимир Машура також розповів, що проблема в Закарпатті і з лисицями: уже сьогодні їх в п’ять разів більше, ніж визначено нормами. І навіть мисливський сезон нічого не вирішує в цьому плпні. А лисиці також переносять сказ...

Вл. інф.

 

19 грудня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів