Захищатися від стихії вчимося з дитинства

Управлінням МНС України в Закарпатській області на поточному тижні проводититься ряд заходів, спрямованих на запобігання травмування дітей під час виникнення надзвичайних ситуацій, виховання поважного ставлення до питань безпеки власного й чужого життя

 

Зокрема, у Палаці дітей та юнацтва о 10 ранку стартував третій (обласний) етап фестивалю Дружин юних пожежників. Змагалися 16 команд-переможців районних етапів фестивалю. Команда-переможець з Великоберезнянщини представлятиме Закарпаття на завершальному Всеукраїнському етапі фестивалю Дружин юних пожежників, який традиційно відбува?ться в одному з курортних міст на узбережжі Чорного моря.

Також у рамках місячника попередження пожеж від дитячих пустощів з вогнем проводився день цивільного захисту в Ужгородському ліцеї. Тут виникла "пожежа". До приїзду рятувальників усі учасники навчального процесу за сигналом "аварійна ситуація" залишили приміщення ліцею. Діти були задіяні в нево?нізованих формуваннях (рятувальна група, групи охорони громадського порядку й обслуговування сховища, пост радіаційного і хімічного спостереження тощо) для відпрацювання завдань за сигналами цивільної оборони, запланових тренуваннях, вікторинах і змаганнях, присвячених питанням основ безпеки житт?діяльності людини. Приміром, виконання нормативів одягання загальнозахисного комплекту.Також учні провели тематичний огляд-конкурс малюнків.

Цього ж дня шкільний дзвінок сповістив про "надзвичайну" ситуацію й в Ужгородській ЗОШ ? 1. Учнів організовано евакуювали на спортивний майданчик. Тут пожежники чергової варти СДПЧ ? 1 продемонстрували процес гасіння умовного загорання. А потім дівчата-старшокласниці надавали першу медичну допомогу "потерпілим" внаслідок надзвичайної ситуації.

 

13 травня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів