Протягом року в області проведено понад 150 фестивалів, концертів, конкурсів, виставок, ювілеїв

Закарпаття, підсумки

 

У сфері культури області працюють 4 професійні театри, камерний хор "Кантус", обласна філармонія, 476 клубів, 8 державних музеїв, 90 громадських і 2 меморіальні будинки-музеї А. Коцки та Ф.Манайла, 501 бібліотека, 62 початкові спеціалізовані мистецькі навчальні заклади, 2 мистецькі училища, Ужгородські заочні факультети Донецької державної музичної академії ім. С. Прокоф’єва та Київського національного університету культури і мистецтв.

Протягом року в області проведено понад 150 фестивалів, концертів, конкурсів, виставок, ювілеїв тощо.

У 2007 рік – Рік української книги – в рамках програми, що передбачає видання творів закарпатських авторів, за кошти обласного бюджету видано 32 книжки на суму 461 тисяча гривень.

Цьогоріч у закладах культури обласного підпорядкування продовжувалися ремонтно-будівельні роботи: зокрема в театрі ляльок, філармонії та обласній бібліотеці для дітей обладнано автономну систему опалення; в обласних дитячій та універсальній бібліотеці, обласній філармонії замінено вікна на пластикові склопакети; в обласному драмтеатрі та краєзнавчому музеї капітально відремонтовано дах та північно-західну вежу замку. Проведено капремонт приміщень камерного хору "Кантус", обласних бібліотек для дітей та універсальної.

На виконання Комплексної програми збереження і використання пам′яток культурної спадщини Закарпатської області на 2006–2015 роки з обласного бюджету було виділено 680 тис. гривень. За ці кошти в Мукачівському замку "Паланок" проведено ремонтно-реставраційні роботи та встановлено охоронно-пожежну сигналізацію в залах Верхнього замку (280 тис. грн.); реставрацію пам′яток дерев’яної сакральної архітектури області, зокрема Успенської церкви с. Новоселиця Виноградівського району та Святомиколаївської церкви с. Данилово Хустського району (по 45 тис. гривень). Продовжуються ремонтно-реставраційні роботи у Святомиколаїв-ській церкві в с. Колодне Тячівського району. Завершуються роботи по реставрації інтер’єру глядацького залу російського драмтеатру в м. Мукачево. Ремонтується народний музей "Лемківська садиба" в Перечинському районі (використано близько 70 тис. грн.), обладнано охоронно-пожежною сигналізацією народний музей В. Тегзи "Сріберна Земля" в с. Грушево Тячівського району (20 тис. грн.).

Сайт ЗАкарпатської ОДА

 

03 січня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів