"Різдвяна проповідь" 8 січня

"Колядники" з Росії, Угорщини та Австрії з’їжджаються до закарпатського Виноградова

 

Великі бігборди й плакати на вулицях закарпатського міста Виноградова сповіщають про найбільше різдвяне дійство — "Різдвяна проповідь", заплановане на 8 січня.

Підготовка до нього вже привернула увагу і в районі, і за його межами. В організації свята беруть участь міжнародні благодійні організації з Австрії й Угорщини, місцеві підприємці, відомий московський режисер театру на Малой Бронной Сергій Телековський, влада на рівні району й міста.

Це театралізоване дійство, розповідає ініціатор "Різдвяної проповіді" Володимир Мочарник, присвячене нашій історичній пам’ятці — замку Канків, рівно 450 років тому з 24 грудня по 10 січня його було зруйновано. Цією акцією ми хочемо нагадати і про замок, і про саме Різдво, його справжню суть.

У виставі задіяно 18 учасників, більшість з яких уперше виходить на сцену. Широка підтримка у проведенні свята дозволила зібрати для цього 110 тисяч гривень. Це дало можливість на високому рівні підготувати і костюми, і відповідну сцену, і музичне та світлове оформлення.


Василь Горват

 

06 січня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів