У Мукачеві триває естиваль "Червене вино"

Цьогорічний, 13-ий фестиваль-конкурс є продовженням відродження давніх традицій закарпатських виноробів, що з глибин віків уславили наш край виробництвом благородного, сонцедарного напою

 

Вже стало доброю традицією щороку протягом чотирьох січневих днів проводити в місті Мукачеві фестиваль-конкурс виноробів “Червене вино”. Колоритний фестиваль-конкурс зародився у 1995 році у дні Старого Нового року.
Цьогорічний, 13-ий фестиваль-конкурс є продовженням відродження давніх традицій закарпатських виноробів, що з глибин віків уславили наш край виробництвом благородного, сонцедарного напою.
Смак закарпатських вин визнаний і добре знаний далеко за межами Срібної Землі. Закарпатські вина, і червоні, й білі, є гордістю краю, зокрема, Мукачівщини і неодноразово отримували високі оцінки на багатьох міжнародних конкурсах.
Цьогорічний фестиваль-конкурс збере понад сто виноробів з усієї Закарпатської області, які представлять на фестиваль близько 90 сортів вина домашнього та підприємницького виробництва.
Як правило, кількаденний фестиваль-конкурс “Червене вино” супроводжується культурно-мистецькими заходами та вертепними дійствами. Цими днями до Мукачева приїжджають шанувальники чудодійного напою та ті, хто бажає розпочати власну виноробну справу. Оргкомітет фестивалю при підведенні підсумків нагороджує переможців незвичними призами /поросята, ягнята, індички, мішки з цукром та пшеницею, бочки для вина/. Зазвичай якість вина визначається досвідченими дегустаторами, які і дають відповідну оцінку тому чи іншому виробу.

Закарпатська ОДА

 

13 січня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів