Володимир Шаран: Докладемо всіх зусиль щоб порадувати наших уболівальників

Гравці ужгородський ФК "Закарпаття" одразу ж по завершенню новорічно-різдв’яних свят розпочали свій перший навчально-тренувальний збір в Ужгороді.

 

До команди, окрім старожилів клубу, на оглядини прибула велика кількість футболістів. Хто ж з них одягне футболку клубу і як триватиме зимовий цикл підготовки до другої частини чемпіонату у розмові, яку провів з виконуючим обов’язки головного тренера Володимиром Шараном саме під час двосторонньої гри на Старий новий рік.
- Перший збір, звісно є втягуючим, тим не менш у ході підготовки і тренувального процесу, на що більше звертаєте увагу?
- Як і завше, перші збори – це загальнопідготовчий етап на якому велика увага приділяється саме функціональній готовності футболістів після відпустки. Програму підготовки трохи змінено через те, що багато гравців покинули команду і потрібно продивлятися новачків, тому, часто проводимо двосторонні ігри. Якби вже був більш-менш визначений склад команди, то акцентували б увагу на функціональній готовності гравців. Наразі активно проглядаємо новачків.

- Де плануєте проводити другі навчально-тренувальні збори до весняного сезону?
- З 10 січня, ми зібралися в Ужгороді, в зв’язку з тим, що погодні умови більш-менш сприятливі для тренувального процесу. Тому вирішили відмовитися від зборів у Трускавці, які планувалися раніше, а провести збори тут. Триватимуть вони до 25 січня. Головне завдання на цей збір сформувати групу гравців, які поїдуть на другий тренувальний збір до Угорщини, який пройде з 31 січня по 12 лютого. Третій збір у нас запланований у Туреччині з 15 по 28 лютого.

- Наразі в команді перебуває велика група нових футболістів, чи вже визначилися хто з них залишиться, а від послуг яких доведеться відмовитися?
- З новачків, яких запросили разом з віце-президентом Олегом Мукомелом можу сказати, що до Угорщини поїде хавбек Андрій Пісний з охтирського „Нафтовика-Укрнафти”, досвідчений старожил вищої ліги Костянтин Бабич з столичного „Арсенала” з цими гравцями у найближчий час будемо підписувати контракти. До них скоріше за все приєднаються Сергій Грибанов з дніпродзержинської „Сталі”, центральний захисник Андрій Паляниця з „Кримтеплиці”, мукачівець Олександр Харитін, який виступав за овідіопольський „Мелітополь”. Наразі під питанням Заріцький, Яглинський, захисник Тимчишин та молодий нападник Лищук. Нам прийдеться відмовитися від послуг нападника Платона з ФК „Харків”. За нього харківчани вимагають велику компенсацію, а наш клуб не є такий багатий, щоб дозволити собі витрачати такі кошти. Окрім того, незабаром матиму розмову з наставником „Динамо-2” Володимиром Оніщенко і, можливо, до нас приєднаються ще кілька гравців з другої динамівської команди.

- Чи є ймовірним те, що дехто з гравців, які покинули розташування команди повернуться назад?
- Вже сьогодні увечері воротар Дмитро Бабенко, який проходив оглядини у сімферопольській „Таврії” літаком повертається до Ужгорода і приєднається до тренувального процесу. Через два дні проясниться ситуація з Владиславом Микуляком, якщо він не підійде сімферопольцям, то він і надалі продовжить кар’єру у „Закарпатті”. Орендовані гравці Кахабер Аладашвілі, Отар Марцваладзе скоріше за все перейдуть до ФК „Харків”, повернулися до своїх клубів Сергій Зелді та Анатолій Діденко. Тим не менш, якщо у них щось не вийде був би радий знову бачити їх у складі нашого клубу.

- Ваш попередник Петро Кушлик кожного разу на прес-конференціях нарікав на вкрай поганий стан полів та інфраструктури. Тож як викручуєтеся з цієї ситуації, де проводите тренування і чи задоволені станом газону?
- Намагаємося виходити з цієї ситуації. Наразі тренуємося і проводимо двосторонні ігри на стадіонах „Спартак” та „Харчовик” у Мукачеві. Слід зазнчити, що поля, як на цю пору року – в оптимальному стані. Тепер приводять до готовності запасне поле на ужгородському стадіоні „Авангард”, якщо погодні умови будуть сприятливі, то цей процес завершиться в найкоротші строки. Непогане поле в сел. Середнє, що за 20 кілометрів від Ужгорода на якому теж будемо проводити тренування, не скидуємо з рахунку й стадіон у Перечині. Так що будемо вижимати з них по максимуму, хоча б для того, щоб проводити двосторонні поєдинки. Звичайно, дуже важко працювати й тому що наша команда у фінансовому плані поступається практично всім вищеліговим клубам, але тим не менш докладемо всіх зусиль аби порадувати наших уболівальників.

- Перейдемо до особистого. Де зустрічали Новий рік і проводили відпустку?
- Новий рік, як і цілу відпустку провів разом з сім’єю у Кривому Розі, нікуди не їздив і трохи відпочивав від футболу. Але тим не менш, постійно продивлявся по телебаченню англійську Прем’єр-лігу. З цих поєдинків багато чого для себе як тренера почерпнув.

- Сьогодні святкуємо Старий новий рік і день Василя, а в такі свята завжди чогось бажають і як правило воно збувається. Чого б хотілося побажати Вам цього дня ?
- Бажаю що футболісти, уболівальники і всі, хто не байдужий до нашого клубу завжди були оптимістами, тому що зараз така ситуація в команді, що їй необхідна підтримка. Незважаючи на те, що перебуваємо на останній позиції у турнірній таблиці відрив від суперників, які перебувають поза зоною вильоту складає всього три очки. Тож бажаю всім терпіння і віри в нашу команду.


***

17 січня (у четвер), о 14.00 год. у прес-центрі газети „НЕДІЛЯ” відбудеться прес-конференція за участю виконуючого обов’язки головного тренера ФК „Закарпаття” Володимира Шарана та керівництва клубу.

Тема обговорення - „Підготовка команди до другої частини чемпіонату 2007/2008 рр. та селекційна політика ФК „Закарпаття” ”.

До участі запрошуються представники усіх ЗМІ.

Роман Сенишин
Офіційний сайт ФК "Закарпаття"

 

17 січня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів