ЗАКАРПАТТЮ ЗАГРОЖУЄ ЕПІДЕМІЯ ГЕПАТИТУ "А"

За офіційними підрахунками, лише за грудень в області майже півтори сотні хворих. Пацієнтів продовжують забирати до лікарень. У Мукачевому жовтяниця уразила цілий мікрорайон.

 

У п’яти багатоповерхівках що друга сім’я мала хворих, - кажуть мешканці. У пані Олени минулого тижня до лікарні забрали онука.

Олена Сакулич, мешканка багатоповерхівки: "Внук тринадцять с половиной лет заболел, ни с того, ни с сего, никто кроме, он. И такой порядочний мальчик, даже воду мы старались не пить".

Люди твердять - джерело гепатиту було у воді. Вона ще місяців зо два тому мала неприємний запах і колір. Кажуть - в одному з будинків прорвало труби, і каналізаційні стоки потрапляли до питної води.

Єлизавета Танинець, мешканка багатоповерхівки: "Вода була дуже погана, тухлими яйцями чути було, і нечиста була".

Відремонтували водомережу лише після того, як "грім ударив". Та що вірусним гепатитом мешканці заразилися через воду, сенепідеміологи поки не підтверджують. Кажуть - дослідження тривають.

Світлана Піца, заступниця головного лікаря Закарпатської СЕС: "Проводяться лабораторні дослідження: санітарно-епідемічні, вірусологічні, бактеріологічні як лабораторіями мукачівської санепідстанції, так і лабораторіями обласної санепідстанції. Пошук джерела і пошук факторів триває, робота в осередках також".

Наразі в інфекційному відділку перебуває 20-ро пацієнтів з мікрорайону Індустріального. Діагноз вірусного гепатиту підтверджено в дев’ятьох. Лікарі кажуть - хвороба передається лише контактним шляхом.

Любов Решитар, лікар-інфекціоніст Мукачівської ЦМРЛ: "Стан хворих задовільний. Хворі в основному знаходяться віком від 11 до 40-ка років. Це в основному молоді люди".

На час нашого знімання працівники ЖРЕРУ вперше за останній рік прийшли прибирати подвір’я, - кажуть мешканці. Нарікають - де відповідні служби були раніше? На пігулки мукачевці витратили сотні гривень, та й хвороба докучатиме після лікарняного стаціонару ще півроку.

Марина КОВАЛЬ, Юрій КОВАЛЬОВ,
"НТН"

 

24 січня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів