Леоніда Парфьонова хочуть запросити на роботу в Київ

За неофіційною інформацією, українські телеканали ІCTV, Новий канал і СТБ висловлюють зацікавленість у запрошенні Леоніда Парфьонова на роботу.

 

"Поки це розмови, але вже не мрія", - сказала особа на одному із загальнонаціональних українських телеканалів, яка попросила не називати свого імені.

Нагада?мо, що кілька років тому ?CTV уже запросив до себе на роботу двох російських телезірок - Владислава Флярковського і Дмитра Кісельова.

Леонід Парфьонов, керівник і ведучий програми "Намедни", а також художній керівник програми "Страна и мир", був звільнений у вівторок, 1 червня, з телекомпанії НТВ.

"Причиною звільнення Парфьонова стало закриття програми "Намедни", пов"язане з порушенням трудового договору, допущеним Парфьоновим, що зобов"язу? його підтримувати політику керівництва телекомпанії", - зазначено в заяві керівництва телеканалу з цього приводу.

"Леонід Парфьонов, безумовно, - один з найбільш талановитих журналістів на сучасному телебаченні. Однак інцидент не був першим. Тому ми були змушені прийняти подібне рішення. Усі зобов"язання перед своїм колишнім працівником, що містяться в трудовому контракті, будуть виконані телекомпані?ю в повному обсязі", - зазначено в повідомленні НТВ, у якому наводяться слова гендиректора ВАТ "Телекомпания НТВ" Миколи Сенкевича.

Парфьонова звільнили після того, як заступник генерального директора НТВ з інформаційного мовлення Олександр Герасимов заборонив видавати в ефір програми "Намедни" інтерв"ю з удовою загиблого в Катарі Зелімхана Яндарбі?ва, в убивстві якого обвинувачують співробітників спецслужб Росії.

Матеріал в ефір не вийшов, але ця, за словами Герасимова, "абсолютно внутрішньоредакційна історія ... не для широкого поширення" стала відома газеті "Коммерсантъ", яка оприлюднила "внутрішні документи", зокрема розпорядження про зняття сюжету з ефіру.

Підготовлено за матеріалами Newsru.com.

 

04 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів