"Небезпечна" пляма вже на Закарпатті

Як повідомили в прес-службі МНС, орієнтовно пляма забруднення важкими металами очікується на території України о 13 год. 4 вересня.

 

Вчора, 3 вересня на території Румунії поблизу м. Борша на золотодобувній шахті "Боя-Борша" внаслідок аварії на гідротранспортній підземній трубі (шламопровід) стався викид важких металів у р. Чомла, яка впада? у р. Вишулей із подальшим витоком у р.Тиса та потраплянням їх на територію України в районі с. Хмелів Рахівського району Закарпатської області.
На річці Тиса, в зоні забруднення, знаходяться міста Тячів, Хуст, Виноградово та західні ворота України - Чоп. Далі бруд потече територі?ю Угорщини, де розміщено багато річкових пляжів.
На гідрологічних постах Закарпатського облводгоспу організовано контроль за хімічним складом води р. Тиса, прикордонниками ведеться візуальне спостереження. З метою недопущення попадання забрудненої води у водопровідну систему забезпечення населення питною водою, припинено її подачу водозаборами, розташованими на р. Тиса у Тячівському та Хустському районах.

 

04 вересня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. 2004-09-04 / 21:13:00

    а їм наш канал не подобається!

  2. 2004-09-04 / 21:10:00

    Румунію до суду, довго це буде продовжуватись ?