ВАТ "Закарпатгаз" погрожує припиненням газопостачання місту Ужгороду в будь-яку пору року

Звернення депутатів Ужгородської міської ради до Прем’єр-міністра України п. Тимошенко Ю.В., МНС України, МВС України, Генеральної прокуратури та СБУ України

 

УЖГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
__ІV__ сесія __V__ скликання
(тридцять третє пленарне засідання)

Р І Ш Е Н Н Я


від 25 січня 2008 р. № 609 м. Ужгород


Про звернення


Враховуючи надзвичайну ситуацію з газопостачання, що склалася в місті
міська рада ВИРІШИЛА:
Затвердити звернення депутатів Ужгородської міської ради до Прем’єр-міністра України п. Тимошенко Ю.В., МНС України, МВС України, Генеральної прокуратури та СБУ України (додається).



Міський голова С.М. Ратушняк


ЗАТВЕРДЖЕНО
рішенням IV сесії міської ради
V скликання
від 25 січня 2008 року № 609


Ми, депутати Ужгородської міської ради, інформуємо Вас, що в місті склалась надзвичайна ситуація внаслідок якої 23 січня 2008 року біля 1800 год. ВАТ "Закарпатгаз", без попередження, було припинено на 10 хв. газопостачання мікрорайону вул. Лавріщева, де знаходяться 11 багатоповерхових будинків та приватний сектор, що могло призвести до людських жертв та руйнування будівель і споруд.
Вважаємо, що основними причинами, які призвели до даної ситуації є:
1. Керівництво обласних компаній ВАТ "Закарпатгаз" та ВАТ "Закарпатобленерго" в своїх діях повністю виходять з власних економічних інтересів, систематично порушується антимонопольне законодавство, повністю ігноруються проблеми міської громади і міста в цілому.
2. Єдиний підвідний газопровід (вул. Тельмана) до міста знаходиться в аварійному стані. Паралельний аварійний газопровід збудований у 2005 році до цього часу не введений в експлуатацію.
3. Газопровід в м. Ужгороді, збудований у 80-90 роках минулого століття, вичерпав свій ресурс і потребує проведення термінових ремонтних робіт та заміни. Газопостачальна і, в той же час, експлуатуюча організація ВАТ "Закарпатгаз", користуючись монопольним станом, замість вжиття заходів щодо забезпечення проведення технічної експлуатації газопроводів обмежується погрозами про припинення газопостачання місту в будь-яку пору року.
Внаслідок цього виникла загроза щодо безперебійного та безаварійного постачання газу для міста Ужгород.
Виходячи з вищенаведеного, Ужгородська міська рада просить Вас негайно втрутитися в ситуацію, що склалася.



З повагою,

депутати Ужгородської міської ради

 

01 лютого 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів