Обери своїх лауреатів Народної Шевченківської премії ( http://taras.co.ua )

Цього року на здобуття Національної премії імені Тараса Шевченка висунуто 64 номінанта. Це майже вдвічі більше, ніж 2006-го (список див. тут). Отже, після ІІ відбіркового туру Шевченківський комітет відібрав 39 номінантів у галузі літератури й публіцистики (минулого року відібрано було 18 висуванців), 10 номінатнів у галузі мистецтва (минулого року їх було 8), 9 номінантів у галузі музики (минулого року - 6) та 6 номінантів у галузі театру та кіно (кількість в порівнянні з минулим роком не змінилась. Варто також відзначити, що на здобуття Шевченківської премії-2006 не пройшов до ІІ туру жоден номінант у галузі кіно. Цього року окреме голосування по номінації кіно також не є можливим, оскільки існує лише 1 висуванець. Тому ми поєднали голосування у галузі кіно й театру. При всьому розумінні некоректності такого поєднання іншого виходу ми не знайшли. Як і минулого року, ми пропонуємо голосувати за номінатів, відібраних Шевченківським комітетом. До обрання ви можете стати, заповнивши анкету. У кожній номінації можливо обрати лише одного номінанта. Також можливе голосування не у всіх номінаціях. Така умова є передбаченням того, що не кожен член Народного Шевченківського комітету (себто зареєстрований на сайті) ознайомився з усіма творами, поданими на здобуття премії.

 

До участі у ІІІ (заключному турі) Комітетом відібрано38 претендентів (десятьом з них буде присуджено Державну премію)- без поділу на номінації.

Література:


* Кешеля Дмитро. Збірка новел "…І в смерті були твої очі" (2004). Представлено Закарпатською організацією Національної Спілки письменників України.


Музика:

* Гобдич Микола (художній керівник). Мистецький проект "Тисяча років української духовної музики" камерного хору "Київ". Представлено Закарпатською обласною організацією Національної Спілки композиторів України.

 

28 лютого 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів