Новий в.о. чи новий ректор?

Підтримка партійного курсу може вплинути на майбутнє найбільшого вузу Закарпаття

 

Виконуючим обов'язки ректора Ужгородського національного університету став Василь ?ванович Русин. Народився 26 вересня 1949 року. Закінчив Ужгородський державний університет за спеціальністю "лікувальна справа". Трудову діяльність розпочав у м.Тайшет ?ркутської області. У 1980 році закінчив аспірантуру і захистив кандидатську дисертацію в інституті серцево-судинної хірургії ім.Бакул?ва в Москві. У 1989 році захистив докторську дисертацію. У 1992 році присво?но звання професора.
Після повернення на Закарпаття працював завідувачем хірургічного відділу у Рахівській ЦРЛ, обласній клінічній лікарні. З 1987 року - на кафедрі госпітальної хірургії УжНУ У 1996 році обраний за конкурсом завідувачем кафедри, у 2000 році - деканом медичного факультету. Заслужений лікар України. За плідну раціоналізаторську та винахідницьку діяльність, пов'язану з розробкою нових методів лікування та медичних приладів, у 2001 році обраний членом-кореспондентом Академії інженерних наук України, а в 2002 році - академіком. Професор Василь Русин ? автором більше 200 наукових праць, 13 монографій. Під його керівництвом виконано і захищено 12 кандидатських дисертацій і 1 докторська. Член Президії хірургів України. Депутат Закарпатської обласної ради, голова постійної комісії облради з питань охорони здоров'я. Відомий підпри?мець, йому належить велика площа лісомасиву в заплавах річки Латориця на трасі Київ-Чоп.
До речі, Василь Русин один з двох деканів УжНУ (всього їх чотирнадцять), що відстоювали версію самогубства ректора В.Ю.Сливки.

 

06 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Володимир 2004-09-04 / 10:04:00

    Це, мабуть,тому, що він вважався його "другом"?