АБСОЛЮТНИЙ ЧЕМПІОН УКРАЇНИ З БОДІБІЛДІНГУ ПРОДЕМОНСТРУВАВ ЖУРНАЛІСТАМ СВОЇ М’ЯЗИ

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція абсолютного чемпіона України з бодібілдингу закарпатця Бейли Балога.

 

Вперше наш земляк включений у збірну України з бодібілдингу і візьме участь у Чемпіонаті Європи з цього виду спорту у травні в Іспанії.

Розвиток бодібілдингу на Закарпаття розпочався ще у 1987 році, коли було створено Федерацію з атлетичної гімнастики, — розповів почесний Президент Федерації бодібілдингу області Ігор Баран. Вперше змагання із цього виду спорту у краї було проведено 20 років тому. Згодом бодібілдери створили власну Федерацію. Сьогодні вона об’єднує кілька районів Закарпаття і щонайменше 10 сильних спортсменів, які беруть участь у змаганнях, — повідомив на засіданні Президент Федерації бодібілдингу Закарпаття Тарас Румянцев.

Тренер минулорічного всеукраїнського переможця – Микола Зубашков – зауважив, що головне для перемоги у бодібілдингу — бажання працювати над собою. "Бейла ніколи не нічого питає заради тільки інтересу, усе, що він дізнається, одразу намагається втілити. Це одна з основних рис характеру, яка допомогла йому стати чемпіоном", — переконаний тренер. Він також пояснив, що для бодібілдера визначальними є пропорції м’язового розвитку, м’язовий рельєф, зовнішній вигляд спортсмена, його поведінка і власне позиціонування. "Побачивши на сцені учасників українського чемпіонату, я зрозумів, що Бейлі немає рівних", — каже М. Зубашков. Закарпатський спортсмен здобув перемогу у власній ваговій категорії, а також виявився найкращим серед переможців інших категорій, що принесло йому звання абсолютного чемпіона. Як розповів сам 25-річний Бейла, займатися розвитком свого тіла він розпочав у 2001 році, захопившись можливостями спорту, про який дізнався із тематичного журналу. Спочатку мріяв про першість області, потім відчув у собі значно більший потенціал. На чемпіонаті Європи сподівається увійти у десятку, проте його наставники переконані, що за Бейлою — призові місця. Про чемпіонський титул згадує: "Це були просто райські відчуття, їх неможливо описати словами". Спортсмен займається щодня за власною програмою підготовки, крім того, працює особистим тренером у спортивному залі. Перед змаганнями Бейла виключає зі свого раціону солодощі, тваринні жири, хліб, налягаючи на каші. Для бодібілдера, за його словами, важливі не так природні фізичні дані, як психологічна готовність до навантажень. Вік у цьому спорті не грає ролі, — каже спортсмен. Своє майбутнє бачить у тренерській ролі, у допомозі тим, хто бажає вести здоровий спосіб життя. "Так я їм, так одягаюся, так розмовляю, так живу. Бодібілдинг — це справді не спорт, а спосіб життя", — зізнається чемпіон.

Насамкінець Бейло Балог поздоровив усіх закарпатців із весною і закликав усіх займатися спортом.

 

04 квітня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів