Справа Лазаренка: можливі варіанти

Адвокат Павла Лазаренка Марина Долгопола заявила, що суддя ще може змінити, або й скасувати рішення американських присяжних щодо визнання колишнього прем'єр-міністра України винним.

 

Тим часом Генеральна прокуратура України заявила, що обов'язково доведе справу проти Павла Лазаренка до кінця, якщо екс-прем'?р повернеться в Україну.

Напередодні суд присяжних американського штату Каліфорнія визнав Павла Лазаренка винним у використанні службового становища для вимагання грошей та відмивання їх через банки у Каліфорнії за 29 статтями звинувачення.

Зокрема, Павла Лазаренка визнано винним у відмиванні понад 100 мільйонів доларів у час, коли він був прем'?р-міністром України в середині 1990-х років.

Суддя пізніше ма? визначити міру покарання, що за усіма статтями звинувачень може скласти до 5 років ув'язнення. До оголошення вироку екс-прем'?р залишатиметься під домашнім арештом.

Тим часом заступник глави адміністрації президента України Василь Базів сказав, що в разі повернення Павла Лазаренка в Україну, ним заопіку?ться Генеральна прокуратура.

Американський прокурор Кевін Райан заявив, що вирок екс-прем'?ру України ма? "стати уроком всім корупціонерам".

У своїй промові на суді Павло Лазаренко не визнав себе винним, а адвокати повідомили про намір подати апеляцію на рішення суду, яке на їхню думку містить низку помилок.

Раніше суд у Швейцарії засудив Павла Лазаренка за відмивання грошей, а Генеральна прокуратура України висунула проти нього звинувачення у замовленні вбивств.

Павло Лазаренко звернувся про політичний притулок у США під час президентських виборів в Україні 1999 року, нарікаючи на переслідування та, за його твердженням, три спроби вбивства.

 

06 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів