Ужгородська “Енеїда” побувала на гастролях

Донецьк та Харків приймали трупу лялькового театру і, як кажуть самі гастролери, постановка пройшла на ура.

 

Минулого року завдяки “Енеїді” театр виграв Президентський грант, і артисти вирішили продовжити життя спектаклю за межами області. Зусиллями директора Василя Чайковича в Донецьку та Харкові була організована хороша реклама, окрім того, перед спектаклем трупа з 13 чоловік пройшла костюмованою ходою їхніми центральними вулицями.


Режисер Наталія Орєшнікова розповідає, що показати виставу в Харкові було дуже престижно і відповідально. Адже більшість працівників театру навчалися тут і знали, що колишні викладачі прийдуть подивитися та оцінити їхню роботу. Звичайно, викластися треба було на повну силу. В Харкові трупа виступала на сцені кіно-концертного залу “Україна”, а в Донецьку — в Театрі опери та балету.

Всього участь у постановці взяв 21 працівник театру. Цікаво було почути, що артисти допомагають в оформленні сцени. За три години до початку вистави вони вже починають працювати, а ще треба встигнути загримуватися, адже на сцену в “Енеїді”, окрім ляльок, виходять і самі актори. Композитор Геннадій Донецький та аранжувальник Віталій Повханич, написали музику за мотивами українських пісень. Михайло Колодко виклав свій талант у художньому оформленні спектаклю. А правильніше буде сказати, що це півторигодинний шоу-мюзикл, бо актори співають і танцюють. Їм це до снаги, адже вони молоді й талановиті, мають хорошу підготовку.

На запитання, чи можна імпровізувати, пані Наталія категорично заперечила. Дозволяється це лише в крайньому випадку, наприклад, коли сталися технічні неполадки і треба якось виходити із ситуації.

У майбутніх планах театру купа дитячих спектаклів — уже є два нові, — а також вистави для дорослої аудиторії. Готуються до постановки російською мовою “Крыша поехала в гости к забору” за Феліксом Кривіним, яка буде присвячена його 80-річчю.

Ужгород

 

14 травня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів