Дзвінкі трембіти кличуть обдарованих дітей в Рекіти

V Міжнародний фестиваль юних поетів та прозаїків, митців художнього фото, малюнку та авторської пісні “РЕКІТСЬКЕ СУЗІР’Я -2008”.

 

Уже вп’яте мальовнича Верховина скликає на “Коваликове поле”, що розташоване поблизу високогірського села Рекіти, що на Міжгірщині конкурсантів Міжнародного фестивалю “РЕКІТСЬКЕ СУЗІР’Я -2008”, який відбуватиметься 4-7 липня, напередодні великого хрестиянського свята – Петра і Павла. Засновано оркомітет з підготовки та проведення цього казкового дитячого дійства.

На міжнародному рівні його очолюють - почесний професор МАЛіЖ, почесний президент фестивалю “Рекітське сузір’я”, двомовний поет Ковалик Володимир Михайлович, заступник голови літературно-мистецького об’єднання українців “Чиказька Богема” у м. Чикаго поетеса Ольга Царицанська, керівник відділення МАЛіЖ у Польщі Петро Піпка. На всеукраїнському рівні – заступник Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Драпушко Ростислав Григорович та заступник начальника управління прес-служби Міністерства оборони України – Михалко Ігор Володимирович.

На районному рівні – голова Міжгірської районної державної адміністрації Роман Іван Юрійович та голова Міжгірської районної ради Ярема Іван Васильович.

Конкурсанти фестивалю розподілені на три вікові групи: учні 3-5 класу, 6-8 і 9-11. Для них визначено наступні номінації: проза, поезія, журналістика (художньо-публіцистичні жанри: замальовка, новела, образок), художнє фото, малюнок та авторське музичне виконання.

Вперше на фестивалі відбуватиметься конкурс-парад шкільних газет, найкращі з яких будуть відзначені заслуженими нагородами.

Загадкове дійство зачарує гостей та учасників фестивалю на лісовій галявині у селі Сойми, де на березі ріки Ріка відбуватиметься купальське свято. А дитячі виспіванки, вірші, переказки-легенди, сплетені віночки із польових квітів і пущені за течією ріки для визначення свого щастя нікого не залишать байдужим.

На другий день свята “Коваликове поле” наповниться дитячим галасом та радістю, коли на фестивальну сцену вийдуть юні обдарування майже з усіх куточків України далекого та ближнього зарубіжжя. Їх щиро вітатимуть члени журі, представники влади та духовенства, добрі і щирі верховинці. І лунатимуть понад зворами пісні у виконанні молодої співачки Наталки Карпи та конкурсантів авторської пісні.

А скільки нових яскравих зірочок засяє на фестивалі “РЕКІТСЬКЕ СУЗІР’Я -2008” у багатьох номінаціях на жанрах?!

Незабутні враження залишаться у конкурсантів після того як журі підведе підсумки – визначить кращих серед кращих. А потім почесний президент фестивалю, ректор МАЛіЖ, голови журі фестивальних номінацій та члени оргкомітету вручать переможцям заслужені відзнаки, подарунки та нагороди.

Приємним сюрпризом для наших гостей будуть автобусні екскурсії, які проводитимуться за підтримки керівництва Закарпатської області та Міжгірського району, на Синєвирське озеро, мінеральні джерела і село Келечин де народився Президент Карпатської України Августин Волошин та водопад Шипот.

Тож дзвінкі верховинські трембіти кличуть обдарованих дітей в Рекіти.

Ласкаво просимо на V Міжнародний фестиваль юних поетів та прозаїків, митців художнього фото, малюнку та авторської пісні “РЕКІТСЬКЕ СУЗІР’Я -2008”.

Прес-служба Малої Академії

 

19 травня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів