На етапі Кубку світу з велоорієнтування перемогла закарпатка

Вихованка мукачівського СК "Товариш", майстер спорту 27-річна Ганна Телякевич перемогла на середній дистанції у черговому етапі WRE MTBO - Всесвітніх рамкових змагань з велоорієнтування, що проходили в Польщі. Вперше на змаганнях такого рівня українська спортсменка здобула такий високий результат.

 

На п’ятнадцятикілометровій трасі, що проходила через 15 контрольних пунктів, Ганна Телякевич на 4 хвилини та 50 секунд випередила найближчу з суперниць - новозеландку Гелдерман Маргідду (Gelderman Marquitqa). Третьою фінішувала чемпіонка Росії Надія Мікрукова. Загалом у змаганнях брали участь понад 300 спортсменів із Австралії, Австрії, Данії, Італії, Нової Зеландії, Польщі, Росії, Чехії, Франції, Швейцарії, Швеції.

Як повідомив ZAXID.NET голова Закарпатсько обласної федерації спортивного орієнтування, голова СК "Товариш" Олександр Цепурдей, після перемоги на другому етапі польської багатоденки WRE MTBO 2008 POLAND IV Warmii i Mazur Cup Ганна Телякевич фінішувала 7-ю на ультрадовгій та 12-ю на довгій дистанціях, і ось тепер - першою на середній дистанції. "Серед переможених були і призерки останнього чемпіонату світу, і чемпіонки більшості з європейських (і не тільки) країн", - розповів О. Цепурдей.

Зі слів О. Цепурдея, для української збірної серпневий чемпіонат світу у Польщі є дебютним. "Приємно відмітити, що більшість у команді складатимуть закарпатці. Крім Ганни Телякевич, в команді виступатимуть ужгородці: інструктор фітнес-центру "Дюна- 95" Віра Жданович, випускник УжНУ Ростислав Глеба, керівники гуртків Закарпатського центру туризму і спорту учнівської молоді Олексій Жданович та Георгій Фечо, студенти УжНУ Юрій Головацький, Ференц Гутлебет та В’ячеслав Турок. Також у збірній є представники Києва, Харкова, Чернівців. Одним з тренерів команди на чемпіонаті світу буде ужгородець Едуард Татуревич".

В інтерв’ю одному зі спортивних видань Г. Телякевич зізналася, що її мета - увійти в "Тор 15" на цьогорічному чемпіонаті світу з МТВ-орієнтування у Польщі, що відбудеться 24-31 серпня, а далі - здобути медаль чемпіонату Європи 2009 року в Данії.

ZAXID.NET

 

05 серпня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів