Ужгородці памятають Віктора Жердицького

"Градобанк" керівником якого був закарпатський депутат Жердицький видавав гроші багатьом ужгородцям-остарбайтерам

 

Сьогодні Земельний суд у місті Гільдесгайм оголосив вирок у справі колишнього депутата Верховної Ради України й колишнього президента "Градобанку" Віктора Жердицького та одного з екс-керівників компанії "Нафтогаз Україна" ?горя Діденка.
Про це повідомля? українська служба радіо "Німецька хвиля".
Віктор Жердицький отримав згідно вироку 5 років і 10 місяців увязнення.

Жердицького і Діденка звинувачують у нецільовому використанні грошей, які в середині дев'яностих років Німеччина переказала Україні для виплати відшкодування жертвам націонал-соціалізму.

Віктору Жердицькому та ?горю Діденку, які утримуються в слідчому ізоляторі в Гільдесгаймі, доводиться відповідати за зникнення чотирьох мільйонів німецьких марок.

Як стверджу? прокуратура міста Гільдесгайм, 1995-го року за допомогою фіктивної кредитної угоди підсудні привласнили цю суму.

За даними слідства, користуючись складним переплетінням фірм, Жердицький та Діденко перевели гроші на рахунок цементного підпри?мства в німецькому місті Варбур?. Згодом це підпри?мство, в якому підсудні мали свої частки, збанкрутувало.

Тепер німецька прокуратура вимага? для Жердицького сім років ув'язнення, для його ймовірного спільника - шість років тюрми. Адвокати підсудних наполягають на виправданні своїх клі?нтів.

Нагада?мо, що процес у справі Жердицького-Діденка тривав два з половиною роки. За цей час відбулося 172 судових засідання.

 

07 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів