Ужгород - податкова: "Бізнес одержить те, чого він хоче..."

ДПА України з 1 січня 2005 року вводить нову систему адміністрування податку на додану вартість, що дозволить скоротити кількість податкових перевірок і забезпечити бізнесу недоторканність. Про це повідомив на прес-конференції заступник голови облДПА - начальник управління податкового аудиту та валютного контролю Олег Рущишин.

 

Про головну мету податківців при створенні нової системи адміністрування ПДВ, яка поляга? в тому, аби кардинально спростити відносини ДПАУ і платників цього податку та задовольнити як суб'?ктів господарювання, так і фіскальні органи, говорили також заступник голови Ярослав Дроздовський та заступник голови - начальник управління оподаткування юридичних осіб Еріка Васкова. У підсумку, як зазначалося, реально бізнес одержить те, чого він хоче: максимальну недоторканність і створення йому саме комфортних умов для роботи.
- Відносини з бізнесом формуватимуться абсолютно на інформаційних технологіях, і відвідування бізнесу податковими органами буде здійснюватися винятково вже в технологічному процесі, якщо це буде доцільно, - відзначив Ярослав Дроздовський, ведучи мову про Програму модернізації державної податкової служби України, схвалену Кабміном у минулому році.
Головне завдання ці?ї програми, як зазначалося, - створити високопрофесійну інформаційно-розвинену податкову службу, яка б діяла ефективно, на основі довіри суспільства та прозорості. ?ї фінансування здійсню?ться за рахунок коштів Держбюджету та позики ?вропейського банку реконструкції та розвитку. Загальна вартість проекту - понад 200 млн. дол., більша частина з яких - позика.
Реалізація Програми розрахована на 10 років. Відповідно до проекту, протягом цього часу плану?ться з 27 територіальних підрозділів, які діють на сьогодні в державі, сформувати 10 податкових округів та 150 податкових інспекцій районного рівня. Цей процес уже відбува?ться. Торік у нашій області уже пройшло об'?днання ряду інспекцій (зокрема, Воловецької, Міжгірської, Великоберезнянської та Перечинської).

Прес-служба ДПА у Закарпатській області

 

24 вересня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів