Рятувальники МНС просять громадян бути особливо обережними, користуючись опалювальними приладами та печами

У зв’язку з похолоданням у населених пунктах суттєво збільшується кількість пожеж. Основними їх винуватцями стають обігрівачі, найчастіше саморобні, низької якості та кустарного виробництва, що не мають сертифікату відповідності.

 

Масове одночасне використання електроприладів може призвести до значних електричних перенавантажень, і, відповідно, до масових пошкоджень електричних мереж. Нерідко, коли в будинках вимикають світло, пожежі трапляються через залишені без нагляду запалені свічки, несправність камінів та печей.

У зв’язку з цим рятувальники МНС просять громадян бути особливо обережними, користуючись опалювальними приладами та печами. МНС закликає суворо дотримуватись таких правил безпеки: використовуючи електричні електрообігрівачі, треба перевіряти справність електропроводки, щитків, розеток та штепсельних вилок приладів; уважно вивчіть інструкцію з використання; у жодному разі не можна користуватись саморобними, кустарно виготовленими та пошкодженими електрообігрівачами; уникайте перенавантаження електромережі шляхом одночасного ввімкнення декількох споживачів енергії; не залишайте ввімкненими обігрівачі на ніч, нічого не кладіть на них сушитися; ніколи не дозволяйте дітям гратися та наглядати за ними.

Прес-служба МНС

 

09 лютого 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів