На Закарпатті контрабандисти битами побили митників

На двох співробітників митного поста „Дяково” Виноградівської митниці було вчинено напад. Двоє невідомих осіб напали на інспекторів, коли ті повертались додому після закінчення робочої зміни. Молодики заздалегідь підготувались до „зустрічі” – напад на митників стався неподалік будинку, в якому мешкає один із постраждалих. Удари наносились телескопічною дубинкою та дерев’яною битою.

 

Причина побиття - професійна діяльність митників. Сумнівів у цьому немає, оскільки під час нанесення ударів, зловмисники погрожували „...це вам за автобус, в наступний раз постріляємо сім’ю...”

За кілька днів до нападу один з постраждалих працівників митниці під час митного контролю пасажирського автобусу, що прямував до нас з Румунії, виявив тайник з партією тютюнових виробів. Водій транспортного засобу намагався в такий спосіб перевезти через кордон понад 7 тисяч пачок цигарок „Classic”.

Нападники встигли втекти. Постраждалих доправлено до медичної установи. На даний час розслідуванням цієї справи займаються правоохоронні органи.

Державна митна служба України занепокоєна фактом нападу на співробітників Виноградівської митниці. Соціальний та фізичний захист співробітників – одне з „найслабших місць” в здійсненні митної справи. Здійснюючи професійний обов’язок, який полягає у протистоянні економічним злочинам, митники повинні бути захищені всіма правоохоронними ресурсами.

Прес-служба Держмитслужби України

 

11 лютого 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів