ВПЕРШЕ В УЖГОРОДІ

В кінотеатрі “Ужгород” з 8 жовтня

 

Фільм номер один в США. Вже сьогодні ?Фаренгейт 9/11? називають кращим документальним фільмом за всю історію сучасного американського кінематографа. Режисер фільму Майкл Мур в інтерв?ю журналістам сформулював надзавдання, яке він поклав перед собою під час зйомок: ?Я хотів би, щоб пана Буша прибрали з Білого будинку?.
?Фаренгейт 9/11? отримав ?Золоту пальмову гілку? на 57-ому Каннському фестивалі. З 1956 року це перший неігровий фільм, який отримав дану нагороду. На офіційному показі глядачі аплодували його творцям, стоячи протягом 25 хвилин. Майкл Мур на врученні нагороди сказав: ?Я хотів бути впевненим у тому, що навіть якщо би я нічого більше в цьому році не створив, то тим хто загинув в ?раку, віддали би честь за заслугами!?
В Ужгороді фільм можна переглянути з 8 жовтня у кінотеатрі ?Ужгород? і побачити різку критику політики сьогоднішньої адміністрації США в ?раку, а сам президент Джордж Буш показаний у ньому в сатиричному образі.

 

28 вересня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. SLAVIA 2004-10-01 / 18:21:00

    ТАК, ДІЙСНО ВАРТІСНИЙ ФІЛЬМ, АЛЕ ТРОХИ ОДНОБОКИЙ.І САМ АВТОР ЗАЦИКЛИВСЯ НА ДОНОМУ НЕГАТИВІ.ЦЕ ДОВРЕ ВИДНО В ЙОГО НЕДАВНІЙ КНИЗІ "White Stupid Men"

  2. Оляпка 2004-09-29 / 14:53:00

    Не вперше. Бо вперше ужгородці мали змогу переглянути його у минулу п’ятницю, 24 вересня, у приміщенні BOX-клубу. На перегляд прийшло стільки людей, що мало було місця. А сьогодні, наскільки мені відомо, цей фільм о 17:00 презентуватимуть у обласній бібілотеці. А фільм і справді варто переглянути!