УЖГОРОД: ПОНАД ТРИ ГОДИНИ ТРИВАЛА ЛІКВІДАЦІЯ ПОЖЕЖІ В КВАРТИРІ ПЕНСІОНЕРКИ, ВЩЕНТ ЗАПОВНЕНОЇ СМІТТЯМ

Навіть у "бувалих" вогнеборців, яким під час виконання професійних завдань довелося бачити чимало, не зустрічалося подібного випадку, що трапився в ніч на суботу 21 березня. Те що відбувалося під час пожежі в квартирі пенсіонерки, що на проспекті Свободи в Ужгороді, не витримує жодної критики. Все помешкання (житлова кімната, коридор, санвузол та кухня) 64 –річної Дели від підлоги до стелі було заповнено сміттям.

 

Повідомлення про пожежу в однокімнатній квартирі на другому поверсі п’ятиповерхівки в оперативно-рятувальну службу обласного центру Закарпаття надійшло о 01:20. Сусіди розповіли, що всередині помешкання може перебувати господиня, оскільки бабця останнім часом взагалі не виходила з оселі. Після того, як на стук у двері ніхто не відкрив, вогнеборцям нічого не залишилося, як виламати їх. Коли пожежники відкрили квартиру, то перед їхніми очима постала стіна, "вимурувана" власницею з усілякого мотлоху, який жінка накопичувала близько п’ятнадцяти років. Отож, гасіння пожежі довелося здійснювати через вікно квартири. А до осередку пожежі, який знаходився на кухні, вдалося добратися лише після того, як розібрали сміттєві "завали". Намагання вогнеборців якнайшвидше дістатися до потерпілої й врятувати їй життя, на жаль, не дали бажаних результатів, адже Дела вже не подавала жодних ознак життя. Для ліквідації пожежі вогнеборцям знадобилося понад три години.

За висновками фахівців у галузі пожежної безпеки, до появи вогню в помешканні могла призвести запалена свічка, за допомогою якої власниця освітлювала помешкання. Сусіди розповіли, що квартиру небіжчиці було відключено від електро-, газо- та водопостачання. Бабця проживала в умовах повної антисанітарії, виходила з помешкання лише один раз на місяць, щоб отримати пенсію та закупити продуктів харчування. Далі закривалася у квартирі і так аж до наступного місяця…

Центр пропаганди ГУ МНС в Закарпатській області

 

23 березня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів