За минулу добу на Закарпатті сталося 6 пожеж, економічні втрати від яких склали 196 тисяч гривень

На пожежах загинуло 3 людей, вогонь пошкодив 3 житлові будинки, навіс з сіном, надвірну споруду та літню кухню

 

Зафіксовано 2 неправдиві виклики підрозділів МНС. Сьогодні найбільш складна пожежна обстановка у Іршавському та Великоберезнянському районах, де виникло 36 відсотків всіх обласних загорянь минулого тижня. Найчастіше пожежі стають наслідком коротких замкнень, несправних електромереж та необережного поводження з вогнем, від цієї причини виникло 55 відсотків всіх загорянь минулого тижня.

З початку року на Закарпатті вже сталося 200 пожеж, тільки прямі матеріальні збитки від яких склали 1 мільйон 284 тисяч гривень. На пожежах загинуло 22 дорослих та 1 дитина, ще 10 дорослих та 1 дитину було травмовано. Під час гасіння пожеж врятовано 3 людей.

У зв’язку із зростанням кількості пожеж, загиблих та травмованих на пожежах, ГУ МНС України в Закарпатській області звертається до мешканців нашої області бути обачними у поводженні з вогнем та дотримуватися правил пожежної безпеки.

Уточнений прогноз погоди на 30 березня: очікується хмарна з проясненнями погода, сильний дощ, місцями грози. Вітер південний з переходом в кінці дня на північно-західний 7-12 м/с, місцями 15-20 м/с. Температура повітря 13-18° тепла, в горах подекуди 5-10° тепла.

Пожежі:

29 березня о 05:50 до оперативно-координаційного центру ГУ МНС України в Закарпатській області надійшло повідомлення про пожежу в навісі із сіном в селі Луг Великоберезнянського району. Вогонь знищив навіс та пошкодив прибудову, розташовану поруч з навісом. Загоряння ліквідовано силами СДПЧ-16 по охороні селища Великий Березний. Згідно висновків органів Державного пожежного нагляду пожежа стала наслідком занесення стороннього джерела запалення (іскри із димаря).

29 березня о 22:40 тячівські рятувальники отримали повідомлення про пожежу у надвірній споруді в с. Криве. До місця події було направлено місцеві пожежні команди з селища Тересва та села Нересниця, які погасили розбурхане полум’я. Збитки власника обійстя склали близько 5 тисяч гривень. Причина пожежі поки встановлюється.

30 березня о 01:06 великоберезнянські пожежники отримали повідомлення про загоряння в селі Люта, де полум’я охопило літню кухню. Вогонь знищив покрівлю споруди та півтони сіна, завдавши господарям збитків на 4 тисячі гривень. Пожежу, спричинену порушеннями правил пожежної безпеки при монтажу електроустановок та електромереж, погасили вогнеборці з СДПЧ-16 по охороні селища Великий Березний.

30 березня о 02:16 тривожний сигнал про пожежу у житловому будинку надійшов з вулиці Пляжної, що у місті Берегово. Вогонь знищив покрівлю житлового будинку, меблі та дещо з майна господарів, завдавши їм прямих матеріальних збитків на 2 тисячі гривень. Зусиллями вогнеборців вдалося запобігти подальшому поширенню полум’я, завдяки чому було врятовано матеріальних цінностей щонайменше на 10 тисяч гривень. Причина пожежі – встановлюється.

ЦП ГУ МНС в Закарпатській області

 

30 березня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів