У Генпрокуратури є додаткові питання до засудженого Віктора Жердицького

Обставини, які розслідувалися Генеральною прокуратурою України в справі Жердицького-Діденка переважно збігаються з тими, що одержали кримінально-правову оцінку в Німеччині, однак у Генпрокуратури є додаткові питання до екс-президента "Градобанку" Віктора Жердицького, передає Інтерфакс-Україна.

 

Як повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури, остаточне рішення про необхідність продовження слідства у справі й екстрадиції Віктора Жердицького буде прийнято після одержання і вивчення слідчими офіційного тексту вироку німецького суду.

Як повідомляв Кореспондент.net, суд німецького міста Гільдесхайм засудив колишнього народного депутата й екс-президента "Градобанку" Віктора Жердицького до 5 років і 10 місяців позбавлення волі. Його спільника, одного з колишніх керівників компанії "Нафтогаз України" ?горя Діденка, засуджено до 4 років і 3 місяців ув?язнення. Суд вирішив, що Жердицький викрав у 1995 році близько 2 млн ?вро, які призначалися для виплат жертвам фашизму.

Разом з тим, як переда? ?Радіо Свобода?, проти Віктора Жердицького в Німеччині порушено нову кримінальну справу. Він обвинувачу?ться в підбурюванні свідків до фальшивих заяв.

"Віктор Жердицький та ?гор Діденко сприйняли оголошення вироку з обуренням, оскільки вони відкидають усі обвинувачення", - переда? ?Радіо Свобода?. На знак протесту Діденко одягнув футболку з написом: "Я ненавиджу німецьку брехню".

За даними радіостанції, ?гор Діденко вийшов із залу німецького суду вільною людиною - він відсидів дві третини терміну, до якого його засудили, а Віктор Жердицький залиша?ться під арештом.

Його адвокат Анзельм Шанс заявив в ефірі "5 каналу", що збира?ться оскаржити вердикт. "Ми не згодні з рішенням судді, і будемо оскаржувати його в суді вищої інстанції. Рішення про подання апеляції ми приймемо протягом найближчих годин", - сказав він.

 

09 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів