У Гімалаях загинув відомий український альпініст

Відомий український альпініст, заслужений майстер спорту Владислав Терзіул загинув після підкорення вершини Макалу в Гімалаях, Непал.

 


Одесит Владислав Терзіул був одним з найіменитіших альпіністів СНД і найдосвідченіших альпіністів-висотників миру, завойовником всіх вершин-восьмитисячників планети.
Гора Макалу, яку в Тибеті називають "Чорним велетнем", стала його 14-м і останнім восьмитисячником. Терзіул також став першою людиною в країнах Співдружності, якій вдалося підкорити "велетня".
Для сходження на Макалу Владислав Терзіул прибув до непалу на запрошення збірної команди Казахстану по альпінізму. Сходження планувалося провести по одному з найскладніших маршрутів - західному ребру Макалу.
17 травня Терзіул вийшов з табору на висоті 7800 м разом з американським альпіністом Дж??м Сигером. Проте група не повернулася в штурмовий табір.
20 травня знайшли тіло загиблого американського альпініста. Українські альпіністи відправилися до Непалу для участі у пошуках свого колеги, але привезли звідти сумні вісті.
За матеріалами [a href="http://ictv.ua"]ICTV[/a].

 

09 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів