НА ЗАКАРПАТТІ "ТЕРОРИСТИ" ЗАХОПИЛИ ВІЙСЬКОВИЙ ОБ’ЄКТ

Світовий досвід боротьби з тероризмом свідчить: мішенями терористів все частіше стають найбільш незахищені соціально значимі об’єкти гуманітарної сфери, підприємства підвищеної небезпеки, вузли зв’язку тощо.

 

Світовий досвід боротьби з тероризмом свідчить: мішенями терористів все частіше стають найбільш незахищені соціально значимі об’єкти гуманітарної сфери, підприємства підвищеної небезпеки, вузли зв’язку тощо. Боротьба з цим явищем потребує застосування з боку органів влади та правоохоронних структур нашої держави комплексу заходів, спрямованих на забезпечення ефективної протидії тероризму.

З метою перевірки готовності силових структур (ГУМВС та СБУ) Закарпатської області, інших установ та служб відповідальних за ліквідацію можливої терористичної загрози, під егідою регіональної координаційної групи Антитерористичного Центру при СБ України, 24 червня на базі однієї з військових частин, що на Берегівщині, проведено навчання з протидії тероризму в сучасних умовах.

За легендою, група умовних терористів під час захоплення одного з приміщень військового об’єкту взяти в заручники кількох осіб. Погрожуючи фізичною розправою, та підривом складу з боєприпасами, екстремісти висунули низку вимог: надати велику суму грошей, зареєструвати політичну партію, яка сповідує радикальну ідеологію та випустити з місць позбавлення волі їхніх ідейних однодумців. Після кількох етапів переговорного процесу, штаб з проведення антитерористичної операції прийняв рішення про фізичне захоплення зловмисників.

Внаслідок спланованої операції, знешкодження злочинців відбулося безпосередньо в приміщенні, в якому вони забарикадувалися. Штурмова група, до якої увійшли бійці спецпідрозділів "Альфа" (СБУ), "Сокіл" та "Беркут" (ГУМВС), знешкодила терористів.

Під час проведення навчань відпрацьовано спільні дії в надзвичайних умовах співробітників, ГУМВС, СБУ, представників органів державної влади, військових, працівників МНС, зв’язківців, медиків та фахівців інших установ й оперативних служб.

Загалом, подібні навчання дають змогу їхнім учасн

 

26 червня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів